kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

2016 Küratöryel Forum EXPO Chicago kapsamında düzenleniyor

20 Eylül 2016

Bu yıl 22 – 25 Eylül 2016 tarihleri arasında Chicago‘daki Donanma İskelesi’nde 5. kez gerçekleştirilen EXPO Chicago fuarı; modern ve çağdaş sanat dünyasının önemli isimlerini bir araya getiriyor.  Fuara paralel olarak 19 – 25 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenen EXPO Art Week kapsamında ise birçok etkinlik düzenleniyor.

Independent Curators International da 21 – 24 Eylül 2016 tarihleri arasında dünyanın her yerinden önde gelen küratörlerin katılacağı bir 2016 Küratöryel Forum düzenliyor. Forum; küratörlerin fuara katılan meslektaşları, sanat tüccarları, sanatçılar ve diğer paydaşları ile tanışması ve sanat dünyasındaki birçok farklı konu ile ilgili tartışması için benzersiz bir ortam sağlıyor.

EXPO Art Week’in kapanış etkinliği olarak forum kapsamında bir sempozyum da düzenleniyor. Liverpool Bienali Direktörü Sally Tallant‘ın sunumu ile gerçekleşecek sempozyum; Liverpool Bienali’nin vaka incelemesi eşliğinde dünyanın önde gelen bölgesel başkentlerindeki uluslararası sanat etkinliklerinin önemi ve farklılıkları üzerine yoğunlaşacak. Tallant, 2012 yılından itibaren Liverpool Bienali’nin organizasyonel modelini genişletti ve araştırma, eğitim ve üretim odaklı yaratıcı bir komünite geliştirerek Bienal’i farklı bir noktaya getirdi.

Geçmişte Londra’daki Serpentine Gallery’nin Programlar Direktörü olan Sally Tallant, halen Uluslararası Bienal Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi, Birleşik Krallık Sanat Konseyi’nin Londra Bölgesi Konseyi Üyesi ve Liverpool Bienali Direktörü olarak görev alıyor.