kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

2018 Casa dell’Arte Uluslararası Konuk Sanatçı Programı’na katılacak sanatçılar açıklandı

24 Ekim 2017

The Art Department tarafından düzenlenen Casa dell’Arte Uluslararası Konuk Sanatçı Programı‘nın 2018 konukları belli oldu. Önümüzdeki yıl 30 Nisan – 11 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek programda yer alacak sanatçılar Ahmet Can Boyan, Neslihan Koyuncu, Rehan Miskci, Gizem Ünlü ve Emnyu olarak belirlendi.

The Art Department’ın düzenlediği Casa dell’Arte Uluslararası Konuk Sanatçı Programının amacı, genç sanatçıların sanatsal üretimine destek vermek, projelerinin gelişimine katkıda bulunmak ve onlara uluslararası sanat alanında alternatif bir platform sunmaktır.

Bodrum/Torba’da sanatçıların bir araya gelip üretebildikleri, fikir alışverişlerinde bulundukları, mekân ve yerel yaşamı da göz önüne alarak tüm yaratıcılıklarını ortaya koyabildikleri bir çalışma ortamı yaratmayı hedefleyen program; davet edilen sanat eleştirmenleri, koleksiyonerler ve sanat alanında uzman kişilerin de katılımıyla sanatçının teorik ve profesyonel gelişimini de destekler. 2011 yılında başlayan program her yıl farklı ülkelerden 5’er sanatçının katılımı ile altı hafta boyunca devam etmektedir.