kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

2018 Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi için başvurular başladı

15 Kasım 2017

Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiren Köprüde Buluşmalar, 14-15 Nisan 2018 tarihlerinde 13. kez düzenlenecek. Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi için son başvuru tarihi ise 18 Aralık 2017.

Film Geliştirme Atölyesi, sinemacılara yeni uzun metraj projelerinin ilk uluslararası sunumunu yapmaları için olanak yaratırken, ortak yapımlar için de zemin hazırlamayı amaçlıyor.

Film Geliştirme Atölyesi’ne seçilen projeler ile birlikte ön hazırlık ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak senaryo, prodüksiyon, dağıtım ve pazarlama üzerine kapsamlı bir ön çalışma yapıyor. Ön çalışmanın ardından yönetmen, yapımcı ve varsa senaristleri, projelerinin sunumlarını uluslararası sinema profesyonellerine yapacak.

Film Geliştirme Atölyesi seçkisinde çeşitlilik olmasına önem veriliyor. Bu nedenle belgesel, tür sineması (korku, fantastik vs.), çocuk ve komedi filmleri gibi farklı konu ve türlerde projelere açık olan çağrı, disiplinlerarası ve hibrid projeleri de kapsıyor.