kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

2019 Akademi Ödülleri için “Yabancı Dilde En İyi Film” için başvurular açıldı

4 Temmuz 2018

Önümüzdeki yıl 91.‘si düzenlenecek olan Akademi Ödülleri‘nin “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde yarışmak üzere gönderilecek Türkiye adayı için başvurular açıldı. Başvurular için son tarih 23 Temmuz 2018 Pazartesi.

Geçtiğimiz yıl Şili’den The Fantastic Woman isimli filmin kazandığı ödül için Türkiye’den yapılacak başvurularla ilgili seçim süreci geçen yıllarda da olduğu gibi bu yıl da Sanatsal Etkinlikler Komisyonu (SEK) tarafından yürütülüyor.

1 Ekim 2017 – 30 Eylül 2018 tarihleri arasında ticari gösterime çıkmış/çıkacak olan filmler aday olarak başvurabilecek. Akademi Ödülleri kuralları gereğince filmin, ticari amaçlı olarak birbirini takip eden şekilde en az yedi gün süre ile gösteriminin yapılması gerekiyor.

Seçici kurul tarafından değerlendirilecek filmlerin başvuru formu ve şifreli çevrimiçi izleme bağlantısının ya da 17 adet dijital (DVD ya da harici bellek) kopyasının 23 Temmuz 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar SEK sekretaryasına (SE-YAP veya FİYAB ofisine) ulaştırılması gerekiyor. Filmlerin yapımcıları, seçici kurul üyeleri için 30 Temmuz 2018 gününe kadar ayrıca özel gösterimler organize edebilir.

Seçici Kurul; ASİTEM, BİROY, BSB, FİYAB, SENARİSTBİR, SETEM, SESAM, SE-YAP, SİNEBİR, TESİYAP Sinema Meslek Birlikleri’nin yanı sıra ÇASOD, FİLMYÖN, SENDER, SİNESEN, SİYAD, SODER ve KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ temsilcilerinden oluşuyor. Seçici Kurul, “En İyi Yabancı Film Türkiye Adayı’nı en geç Ağustos sonuna kadar açıklayacak.