kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

“26. İstanbul Caz Festivali’ne Doğru: Panel ve Atölye” serisi başlıyor

12 Haziran 2019

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda bu yıl 29 Haziran – 18 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen 26. İstanbul Caz Festivali,festival öncesi iki farklı mekânda gerçekleştirilecek “26. İstanbul Caz Festivali’ne Doğru: Panel ve Atölye” serisi ile müzik tutkunlarını, müzisyenleri ve sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.

“26. İstanbul Caz Festivali’ne Doğru: Panel ve Atölye” adlı seride, İstanbul’da cazı yaşatan mekânlar, festivaller, emektar ve yeni nesil sanatçılar, müzik yazarları ve sektör profesyonelleri bir araya gelerek İstanbul müzik endüstrisi konusunda merak edilenleri masaya yatırıyor, toplumsal cinsiyet önyargıları konusunu tartışıyor, çözümler üretmeye çalışıyor. Söyleşi ve paneller ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Panel: Şehir ve Müzik Endüstrisi

13 Haziran Perşembe, 19.00 – 20.30, [mecra] salon

Moderatör: Gizem Gezenoğlu (Bozcaada Caz Festivali)

Konuşmacılar: Özgür Bayrak (Afiş Adam), Barış Görücü (La Sound), Begüm Başbuğ (Allaturca Music), Cem Tuncer (Müzisyen)

ATÖLYE, 3dots ve Swedish Institute arasındaki işbirliğinin ürünü olan Curious Community, 2019’da “Şehir ve Paydaşları” teması ile gerçekleştiriliyor. Şehirde kapsayıcılık, erişilebilirlik, kadın, çocuk veya göçmen olma gibi tartışmaları teşvik eden Curious Community, 13 Haziran’da İstanbul Caz Festivali kapsamında da “Şehir ve Müzik Endüstrisi” başlığı ile müzik endüstrisine odaklanan bir panel düzenliyor. Panelde müzik endüstrisinin farklı alanlarında çalışan katılımcılar, şehirle ve şehirliler ile kurdukları ilişkiyi anlatacak.

Atölye: shesaid.so İstanbul Sunar: Müzik Endüstrisinde Bilinçsiz Cinsiyet Önyargıları 

15 Haziran Cumartesi, 18.30–20.00, İKSV Alt Kat

Moderatörler: Gülşah Görücü, Melis Yalçın

Bilinçsiz cinsiyet önyargıları, çevremiz ve deneyimlerimiz tarafından yaratılır ve güçlendirilir. Zihnimiz bilgiyi, çoğu zaman bilinç süzgecinden geçirmeden işler. İvedi karar verirken veya bulguların hepsini değerlendirme imkânımız olmadığında, bilinçsiz önyargılarımız boşlukları doldurur ve sunduğumuz içerikten meslektaşlarımızla olan etkileşimlerimize kadar her şeyi etkiler. Günümüzde birçok sosyal bilimcinin önderliğinde yapılan, bilinçsiz önyargılarımızın yaşamlarımızı olumsuz yönde etkilemesini nasıl önleyebileceğimizi araştıran projeler var. Bu konuşma, toplumsal cinsiyet önyargılarının müzik endüstrisi üzerindeki yansımalarını masaya yatıracak. shesaid.so İstanbul, kendi hikâyesini ve vizyonunu sunacak, ayrıca mini bir atölye çalışması gerçekleştirecek.

Audioban İşbirliğiyle Genç Cazcılara Eğitimler

İstanbul Caz Festivali bu yıl ilk kez, 17’ncisini düzenlediği Genç Caz kapsamında, Audioban işbirliğiyle bir eğitim programına ev sahipliği yapıyor. Audioban, yeni ve alternatif sanatçılar ile müzik endüstrisinin farklı alanlarından isimleri çeşitli mekânlardaki etkinliklerde birbiriyle ve dinleyiciyle buluşturan bir oluşum. Festival kapsamında ise, amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen genç müzisyen ve topluluklara festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturan Genç Caz katılımcılarına özel üç atölyeden oluşan bir eğitim serisine hazırlanıyor.

Eğitimlerin yanı sıra İstanbul Caz Festivali ve Audioban, Genç Caz 2019 programına başvuran topluluklarla farklı kurgularda işbirliği yapmaya devam edecek. Audioban, geçtiğimiz günlerde 2018 Genç Caz seçmelerinde dereceye girip İstanbul Caz Festivali’nde de yer alan ekiplerden The Kites’ın ilk albümünü yayımlamıştı.

Atölye: Stream ve Dijital Haklar

20 Mayıs Pazartesi, 19.30, Audioban Ofis

Eğitmenler: Levent Alptekin (Anadolu Efes Kültürel Pazarlama Yöneticisi), Berna Özyurt (Universal Music Group Türkiye Pazarlama Müdürü), Nazan Hacıgüzeller (Universal Music Group Türkiye Genel Müdürü)

Sektörün profesyonelleri bu atölyeyle, Genç Caz katılımcılarını, ayrıntıda kaybolma olasılığının yüksek olduğu “streaming” dünyasının işleyişine ve dijital hakların korunmasına dair aydınlatacak. Levent Alptekin, Berna Özyurt ve Nazan Hacıgüzeller, en temel tanımlardan püf noktalarına dek, “streaming” ve dijital haklar hakkında bilinmesi gerekenleri katılımcılara aktaracak.

Atölye: Caz Prodüksiyon

21 Mayıs Salı, 19.30, Audioban Ofis

Eğitmenler: Tansu Özyurt (A.K. Müzik), Şevket Akıncı (Müzisyen)

Tansu Özyurt ve Şevket Akıncı, kayıt aşamalarından dijital platformlara yüklenmesine kadar bir albümün prodüksiyon aşamasında gerekli tüm adımlarını masaya yatıracak. Katılımcılar, bir eserin fikir halinden sonuç ürün haline gelene dek kat ettiği tüm aşamaları işin ustalarından dinleyecek.

Atölye: Performans Pratikleri ve Sahneleme

23 Mayıs Perşembe, 19.30, Audioban Ofis

Eğitmen: Sarp Maden (Müzisyen)

Müzisyen Sarp Maden, Genç Caz katılımcılarıyla müziğin sahne üzerinde aktarımına yönelik deneyimlerini paylaşacak. Müzik tarihi boyunca süregitmiş olan usta müzisyenden genç müzisyene bilgi ve deneyim aktarımı geleneği, bu buluşma ile devam edecek.