kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

6. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başlıyor

19 Nisan 2022

Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 6. kez 20 Nisan – 20 Mayıs 2022 tarihleri arasında ‘Buluşma Noktası’ başlığı ile gerçekleşecek Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 20 Nisan 2022 tarihinde MKM Beşiktaş Çağdaş’ta düzenlenecek açılış töreniyle başlıyor.

Başvuru sürecinde yoğun ilgi gören bienal, 35 ilden 438 kurum ve okuldan 5 bin 391 çocuk ve gencin çalışmalarına, atölye, söyleşi ve etkinliklerle ev sahipliği yapacak. Bir ay boyunca 120’ye yakın atölye, söyleşi ve etkinliklerin yer alacağı bienale MKM Beşiktaş Çağdaş, Şehir Hatları vapurları, Kadıköy ve Beşiktaş iskele meydanları ev sahipliği yapacak.

Bienalin bu yılki programı kapsamında aralarında Devrim Erbil, İsmail Acar, Güven Kıraç, Tülin Onat, Cem Özer, Süleyman Saim Tekcan, Emrah Ablak, Rajendra Kapse, Ketaki Pimpalkhare, Pelin Batu, Gül Akad, Naci Görür’ün olduğu çok sayıda alanında uzman sanatçı, akademisyen ve eğitimciyle, farklı tür ve içeriğe sahip 120 yakın atölye, söyleşi ve etkinlik gerçekleştirilecek.

6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin bu yılki konsepti ‘buluşma noktası’ olarak belirlendi. Bienalin küratörü akademisyen ve sanat tarihçisi Fırat Arapoğlu ile birlikte bu yıl ilk kez bir çocuk küratör uygulamasına gidilerek 5. sınıfta öğrenim gören Sinan Ersen küratör olarak belirlendi.

Bienal, plastik sanatlar disiplinleri olan resim, heykel, seramik, fotoğraf, film, video ve yeni medya çalışmalarının güncel uygulama ve düzenlemeleriyle; sanatçı sunumu, performans, video gösterimi, atölye çalışmaları, panel, söyleşi, edebiyatçı buluşması ve konser gibi etkinlikleri kapsıyor. Bunların yanında öğretmen eğitimleri, atölyeler, söyleşiler ve diğer etkinliklerle sanat eğitiminin kalitesinin artırılması; kültürler arası etkin bir iletişim platformu yaratılarak, ortak bir dilde buluşulması; genç sanatçıların ve kültür endüstrisinin önemli aktörlerinin yetiştirilmesine katkıda bulunulması; uzun vadede de kültür-sanat üretici ve takipçilerinin yaratılması bienalin hedefleri arasında yer alıyor.