kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali başlıyor

21 Kasım 2019

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, bu yıl “Adalet” teması ile 22 – 28 Kasım 2019 tarihleri arasında 9. kez İstanbul’da gerçekleşecek. Festival; adaletin sadece bir suç ve karşılığında ceza kavramlarından oluşmadığını, tüm toplumu ilgilendiren ve üzerinde önemle durulması gereken bir konu olduğunu gündemde tutmak, tartışmak, ülkeler arasındaki farklılıkları, sorunları gündeme getirmek, ortak çözümler aramak üzere herkese sesleniyor.

Sinemanın toplum için bir ayna olduğu düşüncesi ve adaletin bu aynadan yansımasının önemine olan inancı her yıl katılan yenilikler, yeni filmler, yeni bölümler ve en önemlisi adalet ve sinema gönüllüleri ile artıyor.

Adalet temalı filmlerin yarışmacı olarak katılacağı festivalde jüri başkanı Zuhal Olcay olarak belirlendi. Jüride ayrıca Izeda Gradevic, Sahraa Karimi, Onur Saylak ve Ioana Uricaru yer alıyor.

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda sekiz film yarışacak

Bu yıl film gösterimleri her yıl olduğu gibi Türkiye ve dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda sekiz film yarışacak. Bu filmlerden altı tanesi festival kapsamında Türkiye, ikisi ise İstanbul prömiyerlerini gerçekleştirecek. Filmlerin yönetmen ve oyuncuları sinema salonlarında seyirci ile buluşacaklar.

“Adalet Terazisi” ve “Beyaz Perdede Adalet”
Panorama bölümü bu yıl iki başlık altında sunulacak. Adalet Terazi’si bölümünde 11 tane dünya sinemasının seçkin örneklerinden film yer alıyor. Bu filmlerin on tanesi Türkiye prömiyerlerini gerçekleştirecek. Beyaz Perdede Adalet bölümünde ise son yıllarda çekilmiş değerli Türk filmlerinden bir seçki izleyeceğiz. Ayrıca bu yıl festivalin Onur Ödülü’nün takdim edildiği Yeşim Ustaoğlu sinemasından bir seçki de seyirci ile buluşacak.

Festivalde iki yenilik
“Altın Terazi Kısa Film Senaryo yarışması” jürisinde ise Tarık Tufan, Simona Nobile ve Maxine Williamson yer alıyor. Adalet temalı 68 senaryo içinden ön jürinin seçtiği 10 tanesi finalde yarışacak ve birinci olan senaryo festivalin sağlayacağı destekle önümüzdeki yıl film olarak gösterilecek.

“Endüstri Günleri”

Festival kapsamında gerçekleşecek olan film endüstrisinin buluşmasını sağlayan, endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST “Endüstri Günleri” 23 – 25 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu bölümde hızla gelişen endüstride farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, iletişimde bulunması ve bu şekilde üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlaması hedefleniyor.

Akademik programda önemli konular ve konuklar
Festivalde film programının yanı sıra 22 – 28 Kasım 2019 tarihleri arasında, çeşitli ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla İstanbul Üniversitesi merkez bina doktora salonunda düzenlenecek geniş bir akademik program gerçekleşecek.


Festivalin dokuzuncu yılında, akademik programın ana teması “Sanal Dünyada Adalet” olarak belirlendi. Bu seneki akademik programda bilişim sistemleri, internet iletişim hukuku, sosyal ağlar, yapay zekâ, bilişim suçları, dijital dönüşüm, sanal alanda insan hakları gibi konularda sunumlar olacak. Akademik programda, ulusal ve uluslararası alanda çalışmaları bulunan ABD, Almanya, Brezilya, Hollanda, Macaristan, Romanya, Hırvatistan, Sırbistan ve Türkiye’den uzmanlar tebliğleri ile katılacak.