kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Sevil Dolmacı Art Consultancy’de yeni sergi: “We Forget to Think We Are Born”

9 Eylül 2019

Sevil Dolmacı Art Consultancy, 9 Eylül – 25 Ekim 2019 tarihleri arasında 16. İstanbul Bienali’ne paralel olarak Kolombiyalı sanatçı Rafael Gomezbarros‘un “We Forget to Think We Are Born”  başlıklı Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Gomezbarros, küratörlüğünü Javier Meija’nın üstlendiği ‘We Forget to Think We Are Born’ isimli Türkiye’deki ilk kişisel sergisinde, ‘We Are Numbers’, ‘House Taken’, ‘We Are Humans’ ve ‘I Eat, You Eat, He Eats’ isimli dört farklı serisinden seçilmiş eserlerine yer veriyor. Sergi Kolombiya’da uzun yıllar devam eden iç savaşın yarattığı zarar ve şiddetten yola çıkarak “Kaybolanı unutmalı mıyız?” “Birbirimize güvenebilir miyiz?” “Neden göç ederiz?” ve son olarak “Neden bu kadar açım?” sorularıyla izleyiciyi çağımızın global problemleri üzerine düşünmeye davet ediyor

2000 yılında Jorge Tadeo Lozano Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Rafael Gomezbarros, doğduğu ülke Kolombiya’da yaşanan politik çatışmalardan yola çıkarak bireyin toplumla ilişkisi, kimlik ve anonimlik, göç ve bellek kavramlarını sorgulayan eserleriyle Belçika, Küba, Avusturya, İsveç, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok ülkenin önde gelen galeri, müze ve bienallerinde yer aldı.

Bugüne kadar 20 kişisel sergi açan sanatçının eserleri 2014 yılında Küba’da Bienal de la Habana, 2018 yılında ise Güney Kore’de Gangwon Bienali’nde sergilendi. ‘House Taken’ isimli yerleştirmesi, 2010 yılında Kolombiya Bogota’da Capitolio de Colombia binası, 2015 yılında İngiltere’de Lowry Center binası başta olmak üzere dünya çapında birçok müze ve sanat kurumunda yer aldı.