kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Contemporary Istanbul’un 15. edisyonu çevrimiçi ve fiziksel olarak Aralık’ta

17 Kasım 2020

Bu yıl 15. yaşını kutlayacak Contemporary Istanbul, bu yıl ilk defa hem fiziksel hem çevrimiçi olarak Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Fuar, 14 – 15 Aralık 2020 tarihlerinde ön izleme, 16 – 20 Aralık 2020 tarihleri arasında genel ziyarete açık olacak.

Contemporary Istanbul, 15. yılını kutlarken, yönetim danışmanlığı firması McKinsey & Co. tarafından denetlenen ve test edilen dijital platformunu da aynı anda hayata geçiriyor. Çevrimiçi fuarı, ziyaretçilerin, galerilerin ve sanatçıların gerçekten sürükleyici bir deneyim için birbirleriyle etkileşimde bulunduğu ve hatta gerçek zamanlı olarak uzaktan satın alma çalışmaları yapabileceği bir yapı sunuyor. Bu simbiyotik, deneyimsel platformun lansmanı, teknoloji ve sosyal ağın günlük hayatımıza etkilerinin daha net anlaşıldığı, 2020’nin küresel zorlukları küresel iletişim ve bağlantının öneminin vurgulandığı bir zamanda yapılıyor.

Platform, dünyanın neresinde olurlarsa olsun, sanatseverlerin ve meraklılarının kültürel etkinliğin keyfini çıkarmasına ve çevrimiçi özel içeriklere erişmesine olanak tanıyacak.

Contemporary Istanbul, bu yıl İstanbul Kongre ve Sergi Sarayı fuar alanında yapılacak. Fuar alanına tüm ziyaretçiler gelecekleri gün ve saatleri bildirerek akreditasyonla girebilecek. Etkinlik alanına HES kodu ile girilebilecek ve ziyaret maksimum 4 saat olabilecek. Ayrıca katılımcılara ek güvence sağlamak için hassasiyetle yerleştirilmiş havalandırma sistemleri ve sıcaklık kontrollerinin yanı sıra zaman aşamalı giriş, stratejik yerleşim ve yönlendirilmiş akış gibi önlemler de uygulamaya konulacak.