kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

“Stiletto”, uluslararası prömiyerini 65. BFI Londra Film Festivali’nde yapıyor

5 Ekim 2021

Oyun ve film yazarı Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği ve yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği Stiletto, uluslararası prömiyerini bu yıl 6 – 17 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek 65. BFI Londra Film Festivali’nde yapıyor.

“Stiletto”, Birleşik Krallık’ta düzenlenen ve dünyanın en önemli film etkinliklerinden sayılan BFI Londra Film Festivali’de prömiyerinin yanı sıra, Kısa Film Yarışması’nda da Türkiye’yi temsil edecek.

Film ayrıca Asya prömiyerini Güney Kore’nin ilk ve en büyük kısa film festivali olan GwangHwaMun’da yapıyor. Bu yıl 14 – 19 Ekim 2021 tarihleri arasında 19. kez Güney Kore’nin başkenti Seul şehrinde düzenlenecek GwangHwaMun Kısa Film Festivali’nin Uluslararası Yarışması’nda yer alan film, 5 bine yakın başvuru arasından seçilen 44 film arasında Büyük Ödül için yarışacak.

Filmde, Murat Kılıç ve Nihal Yalçın başrolleri paylaşıyor. Görüntü yönetmenliğini Fırat Lita Sözbir’in üstlendiği filmin kurgusunu Çisem Baydar, sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu, kostüm tasarımını ve uygulayıcı yapımcılığını Selda Durna yaptı. Müzikleri Londra merkezli genç müzisyen Uran Apak’ın imzasını taşıyan “Stiletto”, seyirciyle festivallerde ve özel gösterimlerle buluşmaya devam edecek.

Can Merdan Doğan’ın ilk filmi de olan “Stiletto”, arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatıyor. Geceleri taksicilik yapan 45 yaşındaki Hasan’ın sabah eve dönerken stiletto (ince uçlu yüksek topuklu ayakkabı) giymiş genç bir kadın görmesi ve uyanan arzularının peşinde giderken eşi Aysel ve oğullarıyla birlikte yaşadığı çatışmayı konu alan film, kuir ihtimallerin, neşenin ve hoşgörünün peşinde ters köşelerle dolu bir hikâye kurguluyor.

Filmde Hasan rolünü; Dostlar Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Tiyatro Stüdyosu’nun oyunlarında izlediğimiz, “İki Aile”, “Baba Ocağı”, “Keşanlı Ali Destanı”, “Terapist” ve “50m2” gibi televizyon dizilerinde ve Made in Europe (2007), “Bornova Bornova” (2009), “Bir Zamanlar Anadolu’da” (2011), “Yük” (2012), “Albüm” (2016) ve en son Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldığı “Kumbara” filmleriyle tanıdığımız Murat Kılıç canlandırıyor.

Aysel rolünde ise; tiyatro sahnelerinde “Kurusıkı”, “Antabus” oyunlarındaki performansları kadar televizyonda “Avrupa Yakası”, “Beş Kardeş”, “Kırmızı Oda” dizilerinde ve sinemada “Kurtuluş Son Durak” (2012), “Araf” (2012), “Yeraltı” (2012) gibi ödüllerle karşılandığı filmlerle çok sevilen Nihal Yalçın’ı izliyoruz.