kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması için başvurular başladı

22 Şubat 2019

Akbank Sanat ve Resim ve Heykel Müzeleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü, çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri desteklemek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyladüzenlenen yarışma sonucunda verilecek. Bu yıl “Ortak Stratejilerin Gösterisi” teması ile düzenlenen yarışma için son başvuru tarihi 30 Nisan 2019.

Yapılan başvurular jüri tarafından değerlendirilecek ve seçilen eserler 19 Haziran – 31 Temmuz 2019 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta düzenlenecek olan sergide gösterilecek.

Ödüller:

Birinci seçilen eser: Akbank Sanat Ödülü – 15.000 TL.
İkinci seçilen eser: 10.000 TL.
Üçüncü seçilen eser: 5.000 TL.

 Jüri üyeleri: 

  • Prof. Dr. Aslı Serbest (Bremen Kunst Akademie)
  • Prof. Dr. Mona Mahall (Hamburg Hafencity Üniversitesi)
  • Melih Görgün (Akademisyen, Küratör)

Yarışmanın Teması: 

Günlük yaşam pratiğimizdeki değişimler, dönüşümler ve gösteriler, yeni kelimeler ve yeni vizyonların birlikteliğinden ortaya çıkacak yeni durumlar, hayatta kalma stratejileri için de bir ortak alanı oluşturmaktadır. Tüketim ideolojisinin kavramları yeniden biçimlendirme güç ve pratiği içinde, çağdaş sanat ve kültür, daha iyi bir geleceğe yönelik yaratıcı öneriler için kritik bir güç ve alan olacaktır.

Alain Badiou’nun “Yüzyıl”’da yazdığı gibi bu yüzyıl yarılmaların, çatışkıların yılı olacaktır. Her gün yeni insan kitlelerinin kendi yerlerinden, ana yurtlarından uzaklaştırıldığını bildiren bir haberi dinliyor veya doğrudan içinde buluyoruz kendimizi. Bir yanda gelecek dünyasının kendi tüketim ideolojisi için kullandığı kavramlar çeşitlilik, eşitlik, farklılık kavramları üzerinden algı oyunları, öte yanda büyük yer değiştirmelerle birlikte geliştirilen küresel erkler ve tüketilen birey. Bu antagonizmada medya araçları vasıtasıyla yeni bir gözlemleme ve yorum bilgisine de sahip olmaktayız.

Yokedici bu durumun vehameti karşısında ne yapabiliriz? Karşılaştığımız, beklenmedik anlara ait olumsuzlukları ortadan kaldırma bağlamında değerlerimizi korurken, söyleyeceklerimiz yaratılan kriz ortamlarında ne kadar etkin olacaktır? Stratejiler ve öneriler.