Akbank Sanat Mimarlık Seminerleri Dizisi 2016 Bahar programı geçtiğimiz Salı Ayşen Savaş’ın “Belge Olarak Mimarlık” başlıklı konuşmasıyla başladı. Mart ayı programında üç söyleşi yer alıyor. “21. Yüzyıl Türkiye’sinde Sanat Yapıları” başlığıyla, moderatörlüğünü İpek Akpınar’ın üstlendiği bu söyleşi dizisinde, sanatsal yapılar, tasarım süreçleri ile birlikte ele alınıyor. Yapılar, bulundukları kent ile kurdukları ilişki üzerinden değerlendiriliyor.
Dizinin Mart ayındaki ilk konuğu ise “Geçirgen ve Geçişken” başlığı ile Emre Arolat. EAA’nın (Emre Arolat Architecture) kurucusu Arolat, 50 kişiyi aşkın kadrosu ile hem İstanbul hem Londra ofislerinde çalışmalarını sürdürüyor. Birçok ödüle layık görülen Emre Arolat, 2014 yılında inşaat süreci başlatılan Karaköy Antrepo 5’in İstanbul Resim ve Heykel müzesine dönüştürülme projesinin de mimarıdır.
22 Mart’ta ise Mimarlık Seminerleri’ne Mehmet V. Kütükçüoğlu konuk oluyor. 1996’dan beri TEGET Mimarlık ortaklarından olan Kütükçüoğlu, bir yandan da akademik çalışmalar yürütüyor. 2016’da Venedik Mimarlık Bienali’ne “Darzana” projesi ile katılacak TEGET, geçtiğimiz yıl Venedik Mimarlık Bienali’nde Türkiye Pavyonu’nun koordinasyonunu üstlenen İKSV’nin Şişhane’deki Deniz Palas -yeni adıyla Nejat Eczacıbaşı Binası- ofislerine taşınmıştı.
31 Martta’ki son söyleşi ise Murat Tabanlıoğlu ile gerçekleşecek. 1990 yılında babası Dr. Hayati Tabanlıoğlu ile birlikte Tabanlıoğlu Mimarlık’ı kuran Murat Tabanlıoğlu, aynı zamanda çeşitli üniversitelerde de ders vermektedir. Tabanlıoğlu, 2014 Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde ilk kez yer alan Türkiye Pavyonu’nun da küratörüdür.
Etkinlikler Akbank Sanat tarafından ücretsiz olarak düzenleniyor. Detaylara Akbank Sanat web sitesinden ulaşılabilir.