Alp Gökalp tarafından yazılan ve Redhouse Kidz yayınlarından çıkan, beş kitaplık ‘Alfabe Bulutu’ serisi, 7 – 11 yaş arasındaki çocuklara, hayali bir diyarda yaşayan harflerin ve noktalama işaretlerinin maceraları aracılığıyla farklı bir öğrenme dünyası sunuyor. Serinin her kitabındaki hikayele; aralarında Burak Dak, Naz Tansel, İpek Konak gibi isimlerin de olduğu farklı bir çizer tarafından yorumlanıyor.
Hikâyeye göre; uzun zaman önce insanlar yazmaları gerektiğini keşfediyor ancak nasıl yazı yazılacağını bilmiyorlar. Tam o sırada, ‘Alfabe Bulutu’ adındaki, dünyaya en yakın bulutta yaşamlarını sürdüren harfler, yazmayı öğretmek için insanlarla iletişime geçiyor. İşte ‘Alfabe Bulutu’ serisi, burada yaşayan bulut sakinlerinin hikâyelerini anlatıyor.
Bizim gezegenimizin hemen üzerinde bulunan bir bulutta; insanlar, hayvanlar ve bitkilerle paralel bir yaşam sürdürmektedir. Bir yandan dünyalıların iletişimini sağladıkları için günlük hayatlarında yaşadıkları küçük sorunlar, dünyada büyük problemlere neden olur.
Örneğin bir gün S harfinin hayatından sıkılıp A harfi ile yer değiştirmek istemesi; harflerin ev hayvanları olan noktalamaların kendi özgürlüklerini ilan etmek istemeleri ve noktalama bahçesinde bir ayaklanma çıkarmaları; ‘ağaç’ kelimesindeki harflerden ğ’nin evden kaçması üzerine dünyadaki bütün ağaçların birden yok olması gibi.
Kitaplarda Serge Gainsbourg, Sufjan Stevens, Joni Mitchell gibi bir çocuk kitabı için alternatif kaçacak isimler; ekoloji, nesil tükenmesi, sosyalizm, “bullying”, farklı kültürlere gösterilmesi gereken değerler ve ırkçılık gibi Türkiye’de bir çocuk kitabında görülmesi henüz pek mümkün olmayan temalara yer veriliyor. Seri, bu nedenle “büyüklere yazılmış çocuk kitapları” olarak da tanımlanabilir.