TÜYAP tarafından düzenlenen ARTİST 2019 / 29. İstanbul Sanat Fuarı, bu yıl 2 – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
ARTİST 2019, 7 numaralı ana salonunda pek çok galeriyle birlikte Faust teması kapsamında büyük bir projeye, 8 numaralı salonda ise bağımsız genç sanatçılara ev sahipliği yapacak.
ARTİST 2019’u Onurlandıranlar
İstanbul Sanat Fuarı’nın, her yıl sanat alanındaki çalışmaları nedeniyle verilen onur ödülleri sahiplerini buldu. Plastik sanatlara önemli katkıları nedeniyle Sanatçı Onur Ödülü Sayın Mevlut Akyıldız’a ve Sanatsever Kurum Onur Ödülü ise İstanbul Kültür Üniversitesi’ne değer görüldü. Ödüller, 4 Kasım 2019 Pazartesi günü düzenlenecek geleneksel TÜYAP Onur Gecesi’nde sahipleriyle buluşacak.
15 Yıldır Gençlere Destek
Kapılarını 15 yıldır genç sanatçılara, gruplara, inisiyatiflere ve üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleri öğrencilerine açan ARTİST, bu yıl da 8 numaralı salonda bağımsız genç sanatçılara olanak tanıyor. Bu vesileyle genç sanatçıların ve güzel sanatlar öğrencilerinin galerilerle iletişimine, projelere katılımına ve ortak projeler üretmesine imkan sağlıyor. ARTİST 2019’un 8. salonunda 40 inisiyatif ve grubun yanı sıra İstanbul Kültür Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nin de içinde olduğu kurumlar yer alacak.
TÜYAP Bir Sahne… Faust TÜYAP’ta
Geçtiğimiz yıllarda Umulmadık Topraklar, Ütopya ve Deneyim kavramlarıyla TÜYAP’ı kamusal bir sanat ortamına dönüştüren Feyyaz Yaman, Eda Yiğit ve Ezgi Bakçay yönetimindeki proje ekibi bu sene de TÜYAP’ta bir sahne kurguluyor ve Goethe’nin Faust’una odaklanıyor. Faust, ağustos ayı boyunca TÜYAP’ta düzenlenen atölyelerle kolektif bir üretim sürecinin sonucu olarak doğdu. Atölye, bir ay boyunca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü’nden bu yıl mezun olan 8 tiyatro öğrencisini ve onlarla çalışan müzisyenleri resim, heykel, video ve fotoğraf alanından genç sanatçılarla buluşturdu. Atölyenin amacı bir edebi metin etrafında teorik ve pratik çalışma yürüterek sahnede disiplinler arası fikirleri canlandırmaktı. Ağustos Atölyesi, farklı disiplinlerden yaratıcıların kolektif bir çalışma ile bir tiyatro oyununu ve mekanını ürettikleri bir deneyim olmaya hazırlanıyor; mimari, tiyatro ve plastik sanatların kesişiminde, oyunun sahnesini, seyirciler için ayrılan alanı, fuaye ve soyunma odalarını bir bütün olarak tasarımın sorunu haline getirmeyi amaçlıyor. Tüm bu deneyselliği yaşamak için çağımızın kültürel ve politik koşullarında yeni sözler söyleyen klasik bir metni, Goethe’nin Faust’unu merkezine alıyor.
Karavan’da Sanat Var
Sanatçıların atölyelerinde başlattıkları çizgilerin yolculuğu İstanbul Sanat Fuarı’nda yerini alırken çocuklara ilham oluyor. Fuar kapsamında düzenlenecek atölyenin yürütücülüğünü ise sanat eğitmeni Yeliz İşanç Arapoğlu üstleniyor.