kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Cihangir Akademi’den yeni bir atölye: “Stanislavski’den Günümüze Oyunculuk Yöntemleri”

25 Ekim 2019

2016 yılında Şule Ateş tarafından kurulan Cihangir Akademi, 4. sezonuna, Stanislavski’den Günümüze Oyunculuk Yöntemleri başlıklı bir atölye programıyla giriyor.

Kerem Karaboğa, Selen Uçer, Burcu Halacoğlu, Deniz Erdem, Simel Keçicioğlu, Burçak Dilekli ve Buket Gülbeyaz gibi uzman isimlerin yürütücülüğündeki 7 ayrı atölyeden oluşan oyunculuk programı 30 Ekim – 8 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Şule Ateş’in Cihangir Akademi için tasarladığı altı haftalık program, Stanislavski’nin oluşturduğu oyunculuk yöntemi ‘Sistem’ ve sonrasında Sistem’den yola çıkarak geliştirilen oyunculuk teknikleri üzerine bilgi vermeyi, oyunculuk serüvenine tarihsel ve bütüncül bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor.

7 eğitmenle, 6 haftalık minyatür bir ‘oyunculuk eğitimi’ programı olarak kurgulanan Stanislavski’den Günümüze Oyunculuk Yöntemleri programı, birbirini sırayla takip ederek bütünleyen atölyeler aracılığıyla, temel bir oyunculuk eğitiminin belli aşamalarını hızlı bir şekilde aktarıyor. Böylece program, oyuncunun ve oyuncu adayının kendisine uygun tekniği tanıması ve keşfetmesi için imkân sağlamanın yanı sıra, ‘temel oyunculuk eğitiminin’ belli başlı aşamaları üzerine de bilgi veriyor. 

Programın Başlıkları:

Kerem Karaboğa – Stanislavski ve Sistem

Simel Keçicioğlu – Lecoq Pedagojisi ve Bedensel Aksiyon

Deniz Erdem – Eric Morris ve Feldenkrais ile Oyuncunun Farkındalığı

Buket Gülbeyaz – Method ve  Lee Strasberg’de Duyu Çalışması

Burcu Halacoğlu – Michael Chekhov’un Psikolojik Jesti

Burçak Dilekli –  Meisner ile Oyuncunun Dinleme ve Eyleme Kapasitesi

Selen Uçer – Oyunculuk Teknikleri ve Yaratıcı Oyuncunun Pratiği