2009 yılından bu yana devam eden Cité des Arts misafir sanatçı programına davet edilen sanatçıların seçimi, İKSV Yurtdışı Projeler bölümü koordinasyonunda, açık çağrı sistemiyle yapılıyor. 2017 yılı Ocak-Mart, Nisan-Haziran, Temmuz-Eylül ve Ekim-Aralık dönemlerinde, üçer aylık sürelerle Cité Internationale des Arts misafir sanatçı programına Türkiye’den katılacak sanatçılar, Türkiye Atölyesi Seçici Kurulu tarafından sırasıyla Fatma Bucak, TUNCA, Sena Başöz ve Civan Özkanoğlu olarak belirlendi.
Paris’te yer alan Cité Internationale des Arts, aynı anda ev sahipliği yaptığı 350 sanatçıya, tahsis ettiği kişisel atölyelerde iki aydan bir yıla kadar süreyle konaklama imkânı sağlıyor. Bünyesindeki sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanlarının yanı sıra, çeşitli atölyelerle sanatçılara kendilerini geliştirme ve aktif üretim fırsatı sunuyor.
Ocak-Mart 2017 dönemi konuğu Fatma Bucak Londra’da ve İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Accademiadelle Belle Arti di Torino Grafik Sanatları Bölümü’ndeki lisans eğitiminden sonra Londra RoyalCollege of Art Fotoğraf Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Fatma Bucak’ın performans, fotoğraf, ses ve video çalışmaları politik kimlik, dinsel mitoloji ve tarihseli yeniden algılama alanı olarak “toprak” üzerine yoğunlaşır.Sanatçının kişisel sergileri arasında Castello di RivoliMuseum of Contemporary Art (Torino), Pori Art Museum (Finlandia), ARTER (Istanbul), Artpace (San Antonio), AlbertoPeolaContemporary Art Gallery (Torino) ve TheRyder Project (Londra) yer almaktadır. Sanatçının işleri 54. Venedik Bienali – Tese di San Cristoforo, TheJewishMuseum (New York), International Festival of Non-fiction Film, MoMA (New York), SALT (Istanbul), ICA (Londra), Spike Island (Bristol), Contemporary Art Platform Gallery Space (Kuwait), Manifesta 9-Parallel events (Genk), La PermanenteMuseum (Milan), FondazioneFotografia (Modena), ve Art in General (New York) sergilendi.2013 yılında 13. IllyPresentFutureödülünü kazandı ve aynı yıl Bloomberg New Contemporaries, Londra’ya seçildi. 2014 yılında artist-in-residence olarak Townhouse, Kahire’ye davet edildi ve yine aynı yıl Academy Now Londra ödülünü kazandı. Koç Vakfı eğitim ve UniCredit Proje burslarını 2011’de aldı. Sanatçışu anda David WintonBell Gallery,Providence’dekikisisel sergisini hazirlamaktadır.
Nisan-Haziran 2017 dönemine seçilen TUNCA, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümümezunu. 2000’lerin başından itibaren tuval, heykel, enstalasyon, video, performans gibi çok yönlü pratiği ile tarihsel bellek, kültürel kimlik ve politik olgular üzerinden şekillenen bir imgeler dünyası kurgulamaktadır. Sanatçı, toplumsal ve politik olaylar üzerindeki ideolojik kurguların ve tarihsel yücelticiliğin aşılmasını kendisine mesele edinir. Tunca, resmi tarihlerden bireysel hikayelere “hafıza”nın devasa katmanları arasında gezinir, tanıklık olgusunu, belgeselciliğin ve işaret ediciliğin ötesinde, sanatsal pratiği dâhilinde çerçeve içine alır. 2005 yılında, 9. İstanbul Bienali’ne paralel olarak “Yüzen Gecekondu” isimli performansında sanatçı, GuidoCasaretto ile beraber Haliç’te inşa ettikleri yüzen bir gecekondunun içerisinde bir hafta geçirirler ve bu süreci belgelerler. 4. Uluslararası Çanakkale Bienali, CerModern, santralistanbul, Kuad Galeri, Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi, Siemens Sanat Galerisi, Kasa Galeri gibi birçok farklı kurum sergisinde yer alan Tunca’nın kişisel sergileri arasında “Little Boy”, Sanatorium, İstanbul (2010) ve “Kalıntı”, Pi Artworks, İstanbul (2012) yer alır. Sanatçı son olarak 2014 yılında artON İstanbul’daki kişisel sergisi “Desire” kapsamında profesyonel aşçılık eğitimi alarak gastronomi, tarih ve politika üzerinden ilişkilendirdiği bir dizi performans gerçekleştirir.
Temmuz-Eylül 2017 dönemi konuğu Sena Başöz sanatçı ve film yönetmeni. İstanbul’da yaşıyor ve çalışmalarını sürdürüyor. 2010 yılında BardCollege’da Film/Video alanında yüksek lisansını tamamladı. 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Çalışmaları DEPO, Siemens Sanat, Badgast, LAXART gibi mekanlarda sergilendi ve Jilhlava IDFF, Crossing Europe, Cannes Film Festivali, GranParadiso (Progetto Natura Ödülü), Documentarist gibi festivallerde gösterildi. FrischzelleIntermedia Performans Festivali ve UnStumm gibi platformlarda performanslar gerçekleştirdi. 2010 yılında Avusturya’da AtelierhausSalzamt Misafir Sanatçı Programı’na katıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde güncel sanat üzerine dersler veriyor.
Ekim-Aralık 2017 dönemi konuğu, Civan Özkanoğlu 1983, Adana doğumlu; İstanbul ve Brooklyn’de yaşıyor ve çalışıyor. Özkanoğlu’nun işleri, gündelik hayatın, sıradan gibi görünen hikâye ve absürtlüklerin izini sürer; bunların kamusal mekân, kitle iletişim araçları, sanat dünyası ve politika [âlemi] ile nasıl iç içe geçtiğini araştırır. Bizzat adlı sergisi 2014’te İstanbul’daki Galeri Elipsis’te, was in person kitap projesi 2015’te Almanya’daki FotobookfestivalKassel’de yer aldı. Yakın dönem çalışmaları arasında yer alan Hepimiz Biliyoruz SALT Galata’da, İlan Olunur ise Rampa Galeri’deki İkame adlı sergide yer aldı. İşleri, National Academy Museum (New York); 440 Gallery (Brooklyn); DistrictFine Art Gallery (Washington, D.C.); İstanbul Modern, CDA Projects ve Çağdaş Börek Salonu (İstanbul) ile Galeri Siyah Beyaz ve Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nda (Ankara) sergilendi. Özkanoğlu, Peru’da bulunan FundaciónCoprodeli ve İstanbul’daki Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KACUV) iş birliğiyle atölye çalışmaları düzenledi ve atölye yürütücülüğü yaptı. İşlerinin sunulduğu yayınlar arasında Brooklyn Magazine, m-est.org ve Slanted dergisi bulunmaktadır.