kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Cité Internationale des Arts Türkiye Atölyesi 2020 konuk sanatçı başvuruları başladı

9 Ağustos 2019

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 2009’da Paris’in en köklü sanat kurumlarından Cité Internationale des Arts’ta 20 yıllığına kiralanan Türkiye Atölyesi, farklı disiplinlerde çalışan sanatçılara üçer aylık dönemlerde Paris’te yaşama ve çalışma imkânı sunmaya devam ediyor. 

Paris Cité Internationale des Arts misafir sanatçı programının Türkiye Atölyesi için 2020 yılı Ocak-Mart, Nisan-Haziran, Temmuz-Eylül ve Ekim-Aralık dönemleri başvurular başladı. Başvurular, görsel sanatlar alanında, deneysel film, tasarım, performatif sanatlar gibi farklı disiplinlerde çalışan herkese açık.

Başladığı 2009 yılından bu yana Türkiye’den 43 sanatçıyı misafir eden Türkiye atölyesine katılmak isteyen sanatçıların, başvuru formuna ek olarak, işlerinden seçkilerin olduğu bir portfolyo, niyet mektubu ve özgeçmişlerini 23 Eylül 2019, Pazartesi günü, saat 17:00’ye kadar e-posta yolu ile citedesarts@iksv.org adresine iletmeleri gerekiyor.

Cité Internationale des Arts misafir sanatçı programına davet edilecek sanatçıların seçimi, İKSV Yurtdışı Projeler bölümü koordinasyonunda, açık çağrı sistemiyle yapılıyor.

İKSV tarafından yürütülen ve 2029 yılına dek kesintisiz devam edecek misafir sanatçı programına katılacak sanatçılar, 7 kişilik seçici kurul tarafından belirleniyor. Seçici Kurul üyelerinin yapacağı ilk aşama elemesinin ardından ikinci aşamaya kalan sanatçılar, Seçici Kurul üyeleri ve İKSV ekibiyle sanatsal pratikleri ve Cité des Arts Türkiye Atölyesi’nde yapmak istedikleri projeleri konuşmak üzere İKSV binasına davet edilecek.

Paris’te yer alan Cité Internationale des Arts, aynı anda ev sahipliği yaptığı 350’ye yakın sanatçıya, tahsis ettiği kişisel atölyelerde iki aydan bir yıla kadar süreyle konaklama imkânı sağlıyor. Bünyesindeki sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanlarının yanı sıra, çeşitli atölyelerle sanatçılara kendilerini geliştirme ve aktif üretim fırsatı sunuyor. Çeşitli coğrafya ve disiplinlerden sanatçıları ağırlayan kurumda örneğin Almanya’nın 20, İsviçre’nin 17, Çin’in 16, Japonya’nın 14, İran’ın 4 atölyesi bulunuyor.