Connect for Creativity, daha bütünleşik, açık ve bağlı bir toplumun inşa edilmesini destekleyen yenilikçi araştırma ve iş birliği projelerini teşvik etmek amacıyla Avrupa’daki yaratıcı platformlardan ve kişilerden bir ağ kurmayı hedefliyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından fonlanan, British Council tarafından yürütülen bu 18 aylık proje, Türkiye’de ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’da Bios ve Sırbistan’da Nova Iskra partnerliğinde gerçekleştiriliyor.
Açık Çağrı: Creative Backslash
Proje partnerlerinden Nova Iskra, 12 – 14 Haziran 2019 tarihleri arasında “Creative Backslash: Güvensiz Bireylerden Esnek Organizasyonlara” adlı üç günlük bir uluslararası konferans düzenliyor. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Belgrad Kültür Merkezi ve Fabrika etkinlik alanında gerçekleştirilecek olan etkinlik; Avrupa, Türkiye, Birleşik Krallık ve Balkanlar’dan pek çok konuşmacı, sanatçı, yaratıcı girişimci, platform temsilcisi, öğrenci, akademisyen ve politika yapıcıları bir araya getiriyor. Katılımcılar, ilham verici konuşmalar, sunumlar, paneller ve çalıştaylar sayesinde yaratıcı alanlarda çalışan kişileri gelecekte nelerin beklediği ve istikrarsız kazancın zorlukları gibi konularda diyaloglar kurabilecek. Birleşik Krallık, Slovenya, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan, Portekiz ve birçok başka ülkeden gelen konuşmacıları da kapsayan programın tamamı 20 Mayıs’ta açıklanacak. Konferansa katılım ücretsiz olup başvurular tüm uluslararası katılımcılara açıktır. Farklı ülkelerden Sırbistan’a seyahat edecek katılımcılardan açık çağrı sonucu seçilen katılımcıların yol ve konaklama masrafları proje tarafından karşılanacak.
Connect for Creativity, Avrupa’nın dört bir yanından öğrenci, akademisyen, sanatçı, yaratıcı profesyonel, politika yapıcı ve kamu üyelerini bir araya getirerek uluslararası ağlar ve iş birlikleri kurmalarını, böylelikle bilgi ve yeteneklerini paylaşarak empati, katılım ve güçlendirme unsurlarını yaratıcı bir şekilde irdelemelerini amaçlıyor. Gerçekleştirilecek projeler arasında yaratıcı platformların ve komünitelerin kültürlerarası diyaloğa ne derecede katkıda bulunduğunun araştırılmasının yanı sıra Belgrad, Atina ve Kayseri’de düzenlenecek üç iş geliştirme konferansı, sanat ve teknoloji odaklı bir rezidans programı, program çıktılarının yer alacağı bir sergi ve bir çalışma ziyareti bulunuyor.
Son Başvuru Tarihi: 19 Mayıs Pazar – 00.00
Başvurular: https://connectforcreativity.eu/tr/