kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Contemporary Istanbul’dan yeni bir vakıf: Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı (ÇİV)

20 Haziran 2018

Contemporary Istanbul, çağdaş sanatın ve çağdaş kültürün gelişmesine destek olmayı, geniş kitlelere ulaştırmayı ve çağdaş sanat kültürünü yaymayı amaçladığı yeni kuruluşu Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı‘nı (ÇİV) ilân etti.

Geçtiğimiz aylarda Contemporary Istanbul tarafından gönderilen basın bülteninde kendine yer bulan Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı (ÇİV), basın bülteninde yer alan metinlerinin İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın “Hakkında” ve “Temel Amaçlar” metinlerinden kopyalanarak hazırlandığı anlaşılmıştı.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli Vakıf’ın amacının “ülkemizdeki sanatseverlerin azami desteğini almak, proje ve çalışmalarını en geniş anlamda paylaşımcı ve katılımcı anlayışla hayata geçirmek” olduğunu söyledi.

Öncelikle eğitim alanındaki eksikliği kapatmayı hedeflediğini söyleyen Vakıf, bu amaç doğrultusunda çeşitli çağdaş sanat etkinlikleri, eğitimler, sanatçı ikâmet ve üretim programları düzenleyecek. Vakıf, sanat ve kültür dünyasında aktif olan tüm paydaşlar ile en etkin iletişimi kurarak programlarını uygulamayı hedeflerken, hem ülke içinde hem de uluslararası arenada, kurumlar nezdinde iletişim faaliyetleri yürütecek.

CIF Dialogues vakıf çatısı altında düzenlenecek

Vakfın kuruluşuyla birlikte Contemporary Istanbul kapsamında düzenlenen kimi etkinlikler de Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (ÇİV) çatısı altına girecek. CIF Dialogues konferansları da vakıf çatısı altına girdi ve programda önemli bir değişikliğe gidildi. CIF Dialogues, Vanessa Arelle’nin danışmanlığı ile hem tasarım hem de içerik olarak yeni bir yapıya dönüştü. Geçen yıllardan farklı olarak CIF Dialogues konferansları, Contemporary Istanbul’un açılışından önce Sensibilities/Duyarlılıklar teması altında 18-19 Eylül’de gerçekleşecek.

“Galeri Destek Programı” kapsamı genişletiliyor

Türkiye’nin sanatsever iş insanlarına yönelik olarak ilk kez 2017 yılında, Özyeğin ailesinin Romanya’daki yatırımı Anchor Group ile başlatılan “Galeri Destek Programı” bu yıl genişletiliyor. Galerilerin Contemporary Istanbul’a katılımına desteklemeyi amaçlayan programın, bu yıl 10 ülkeyi kapsaması hedefleniyor. Romanya’ya ek olarak, Galeri Destek Programı dahilinde 2018 yılında Hollanda, Portekiz, Singapur, İtalya, Hırvatistan, Almanya, Avusturya, Fransa, A.B.D. ve İngiltere’deki galerilerin de Contemporary Istanbul’da yer alması planlandı. Bu program ile Türkiye’deki çağdaş sanat ortamının gelişmesi, çeşitlenmesi ve ülkeler arasındaki sanat yakınlaşmasına destek sağlanması amaçlanıyor.