kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

DasDas Akademi çevrimiçi seminerleri başlıyor

5 Mart 2021

Sanatseverleri insanı, evreni ve onun ürettiklerini birlikte anlamaya ve anlatmaya davet eden DasDas Akademi, Tarabya Kültür Akademisi ile yeni bir projeye imza atıyor. 7 Mart – 11 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek çevrimiçi seminer serisinde, altı hafta boyunca her pazar Tarabya Kültür Akademisi’nin geçmiş dönem sanatçıları, seminer katılımcılarıyla bir araya gelerek birikimlerini paylaşacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

Seminerlerde Tarabya Kültür Akademisi’nin geçmiş dönem sanatçılarından Judith Rosmair, Sivan Ben Yishai & Ebru Nihan Celkan, Ayat Najafi, Jan Ralske, Julia Lazarus ve Doç Dr. Leman Yılmaz konuşmacı olarak yer alacak.

Seminerlerin ilk haftasında; 7 Mart günü saat 17.00’de oyuncu, oyun yazarı ve yönetmen Judith Rosmair ‘“CURTAIN CALL!” Oyunu Temelinde Kurgusal Otobiyografi ve Prodüksiyon’ başlığı altında oyuncuları kendi hikayelerini ve prodüksiyonlarını hayata geçirme ve geliştirme konusunda cesaretlendirecek.

Oyun yazarları Sivan Ben Yishai ve Ebru Nihan Celkan, 14 Mart günü saat 17.00’de ‘Bir Müdahale Olarak: Yazmak’ isimli seminerde bir araya gelecekler. İkili, yazıyı sayfalara dökmek ile yazıyı sahneye taşımak, hikayelerden oluşan köprüleri ve bedenin hikayeye dönüşmesi konularını masaya yatıracak.

Oyunculara bilinçli bir şekilde ‘oyunculuk’ yapmadan oynamaları konusunda destek olmayı hedefleyen film ve tiyatro yönetmeni ‘Ayat Najafi’, 21 Mart günü saat 17.00’de ‘Belgesel Tiyatro ve Performans Odaklı Sinemada Oynamadan Oynamak’ seminerinde katılımcılarla deneyimlerini paylaşacak.

Yönetmen Jan Ralske’nin konuk olacağı ve 28 Mart günü saat 17.00’de gerçekleşecek olan seminerde ise ‘“Varacak Yer Yok”- Film ve Tiyatroda Mutlak Mevcudiyet’ konusu işlenecek. Jan Ralske, alışılagelmişin dışında birkaç film ve tiyatro örneğini ele alarak katılımcılara ‘ne yapmamak gerektiğini’ anlatacak.

4 Nisan günü saat 17.00’de gerçekleşecek olan ‘Bir Araç Olarak Kamera: Türkiye ve Almanya’da Ekolojik Aktivizmi Görüntülemek’ seminerinde yönetmen, sanatçı ve küratör Julia Lazarus, belgesel kamerayı kişinin kendi kendisini güçlendirmenin bir aracı olarak ele alacak.

Seminer serisinin son haftasında ise 11 Nisan günü saat 17.00’de İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Doç. Dr. Leman Yılmaz, ‘Bir Festivalin Anatomisi’ başlığı altında; festival programı oluşturmak, festivalde yer alacak oyunlarda öncelikli neye bakıldığı, festivalin misyonu, seyirci-festival ilişkisi ile pandemi ve pandemi sonrasında tiyatro gibi konulara değinerek merak edilenleri anlatacak.