Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı hibe başvuruları açıldı

23 Kasım 2017

Türkiye ve Ermenistan toplumlarında bölgesel barış ve istikrar, demokratik çoğulculuk ve sosyal kapsayıcılığa katkı sağlamaya yönelik sivil toplum katılımını ve faaliyetlerini güçlendirmeyi hedefleyen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı (ATNP) kapsamında dağıtılacak hibeler için başvuru çağrısı açıldı. Hibe Programı için son başvuru tarihi 18 Aralık 2017 .

Toplam bütçesi 80.000 Euro olan Hibe Programı, 4 ilâ 8 farklı proje teklifine 5000 ilâ 20.000 Euro arasında bir hibe desteği sunmayı hedefliyor. Hibe Programı, her iki ülkeden Konsorsiyum üyeleri dışındaki birey ve sivil toplum kuruluşlarının başvurularına açık olacak.

Program, Türkiye ve Ermenistan arasında ekonomi, kültür ve eğitim alanlarında yapılacak etkinliklere yeni aktörlerin katılması; iki ülke arasında bilgi akışının artırılması; çeşitli uzmanlık alanlarına sahip meslek grupları, kurumlar ve medya kuruluşları arasında iletişim ve ağ kurma faaliyetlerinin artırılması teşvik ediliyor.

Programın en önemli önceliklerinden biri kapsayıcılık; diyalog sürecine yeni aktörlerin katılımını teşvik etmek ve desteklemektir. Bu doğrultuda, Konsorsiyum, Türkiye ve Ermenistan’dan Konsorsiyum üyeleri dışındaki birey ve sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla bir Hibe Programı oluşturdu. Hibe Programı, her iki ülkeden birey ve kuruluşları, Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programının genel hedefine katkı sağlayacak ve çarpan etkisi yaratacak proje fikirlerini sunmaya ve hayata geçirmeye davet ediyor.

Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı (ATNP), Türkiye ve Ermenistan’dan sekiz sivil toplum kuruluşundan oluşan bir Konsorsiyum tarafından a) Avrupa Birliği’nin İstikrar ve Barışa katkı sağlayan Aracı ve b) İsveç Dışişleri Bakanlığı ara dönem eş-finansmanı ile yürütülmektedir. Konsorsiyum, Ermenistan’dan Civilitas Foundation (CF), Eurasia Partnership Foundation (EPF), Public Journalism Club (PJC), Regional Studies Center (RSC); Türkiye’den Anadolu Kültür, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Yurttaşlık Derneği (YD) ve Hrant Dink Vakfı’ndan oluşuyor.