Avrupa Festivaller Birliği’nin (European Festivals Association) bir girişimi olan Festival Akademisi, dünya genelinde farklı türlerde festivallerin profesyönel bir bakış ve çalışma ile oluşturulması üzerine çeşitli eğitimler, atölyeler ve okumalar düzenliyor. Festival Akademisi kapsamında düzenlenen eğitimlerden biri olan Festival Prodüksiyon Yönetimi Eğitimi (Festival Production Management Training) ise üç modülden oluşuyor: Deneyimli konuşmacılarla üç günlük atölye çalışması, bir festivalde pratik deneyim ve üç günlük sonuç toplantısı.
Festival Prodüksiyon Yönetimi Eğitimi’nin üçüncü modülünü oluşturan üç günlük sonuç toplantısı bu yıl 7 – 9 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Müzik Festivali işbirliğiyle İstanbul’da gerçekleşecek. Katılımcılar, deSingel Uluslararası Sanat Kampüsü Genel Müdürü ve Sanat Direktörü Jerry Aerts , Festival Akademisi’nin Genel Koordinatörü Hugo de Greef, Holland Festivali İdari Direktörü Annet Lekkerkerker, Uluslararası Edinburgh Festivali Planlama ve Operasyon Direktörü Roy Luxford ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak gibi deneyimli festival yöneticileri rehberliğinde, ilk iki modülde edindikleri deneyimleri paylaşacak ve bu deneyimler üzerine tartışacaklar.
Türkiye’den prodüksiyon yöneticilerinin katılımı
Festival Akademisi, Modül III programının bir parçası olarak 8 Kasım 2016 Salı günü 14.30 – 19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek oturuma Türkiye’den prodüksiyon yöneticilerini kendi işleri, durumları ve festivalleri hakkında fikir alışverişinde bulunmak ve tartışmak üzere davet ediyor.
Katılmak isteyen kişilerin isimleri, pozisyonları, festivalleri ve iletişim bilgilerini info@thefestivalacademy.eu adresine e-posta olarak göndermeleri gerekmektedir. Katılımcılardan 30€ katılım ücreti alınacaktır; EFA üyeleri için ise katılım ücretsizdir.
Festival Prodüksiyon Yönetimi Eğitimi
Bu program, bir festivalin misyonunu gerçekleştirmesi ve uygulaması yönünden ve sanatsal vizyonun uygulamaya konulmuş hali olması bakımından planlama, uygulama, organizasyon, koordinasyon ve takip ana başlıkları ile özellikle prodüksiyon yönetimine odaklanır. Eğitim programı bu sürecin tatbiki yönüyle ilgilenirken sanatçılarla çalışmaya özel önem verir. Katılımcılar deneyimli prodüksiyon yöneticileri ve sahne tasarımcısı, ışık tasarımcısı, şef veya koro şefi gibi sanatçılarla bir araya gelir ve bilgi alışverişinde bulunurlar.