kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Hrant Dink Vakfı 2017 faaliyet raporu yayımlandı

20 Haziran 2018

Hrant Dink Vakfı tarafından 2017 yılında yürütülen proje ve faaliyetler hakkında detaylı faaliyet raporu yayımlandı.

Hrant Dink Vakfı tarafından Agos Gazetesi’nin Osmanbey’deki Sebat Apartmanı’nda bulunan eski ofisini bir hafıza mekânına dönüştürmek için yürütülen proje kapsamında birçok faaliyet yürütüldü. Nisan ayında DVV International ile birlikte ‘Hafıza Mekânı İçerik Geliştirme’ projesi yürütülmeye başlandı. Bu çerçevede yeni bir ekip kurularak hafıza mekânının içeriğini belirlemek için çalışmalara hız verildi. DVV International Türkiye ve Hrant Dink Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında “Hafıza Mekânları Xchange Programı” hayata geçti. Xchange Programı toplamda 20 katılımcıya, 4-8 hafta süreyle, yurtdışındaki hafıza ve vicdan mekânlarında / müzelerde deneyim kazanma imkânı sağlıyor.

İzmir’de 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyıl başlarında toplumsal yaşamın konu edildiği üçüncü panelde, Rum Ortodoks toplumu içindeki spor faaliyetleri ile Yunan ulusal ideolojisi arasındaki ilişki, İzmir Rumlarının popüler müziği içindeki ‘Estudiantina’ geleneği ve Ermeni toplumunda resmî kutlamalara katılım aracılığıyla ‘Osmanlıcılık’ düşüncesinin yaygınlaşması konularında sunumlar yapıldı.

2016 yılında başlayıp 2017 yılında süren Adana kültürel miras envanter araştırması sayesinde, Türkiye Kültürel Varlıkları haritasında Adana kültürel mirasına ait yapıların sayısı 80’den 163’e yükseldi.

2017’de üç olağan dönem ve bir yoğunlaştırılmış Ermenice dersleri gerçekleşti. Üç seviyede verilen Ermenice derslerinde toplam 57 öğrenci eğitim gördü.