kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

İstanbul Bienali Çalışma ve Araştırma Programı 2. dönem katılımcıları belirlendi

30 Temmuz 2019

İstanbul Bienali tarafından düzenlenen, sanat ve sanatla ilişkili alanlarda teorik, pratik, bireysel ya da kolektif çalışmalar yürütmek isteyen sanatçı ve araştırmacılara yönelik bir dizi danışmanlık, atölye çalışması ve seminerden oluşan İstanbul Bienali Çalışma ve Araştırma Programı’nın ikinci dönemi Eylül 2019 – Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Programın ikinci döneminin katılımcıları Cevahir Akbaş, Sadık Arı, Servet Aslan, Neslihan Başer, Bahriye Kabadayı Dal, Berke Doğanoğlu, Ayçesu Duran, Alican Durbaş, Selin Erdemirci, Nejbir Erkol, Esra Oskay Malicki, Ufuk Barış Mutlu, Uğur Sarışen, Sub ve Metehan Özcan oldu.

Programa yapılan çok sayıda başvuru arasından seçilen sanatçılar, Danışma Grubu üyeleri İnci Eviner, Banu Karaca, Evrim Kavcar, Sarp Keskiner, Bige Örer, Erinç Seymen ve Zeyno Pekünlü tarafından belirlendi. 15 Mayıs – 1 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleşen başvuru döneminin ardından kısa listeye giren katılımcı adaylarıyla 10 Temmuz’da yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi.

ÇAP, İstanbul Bienali’nin 1987’den bu yana gerçekleştirdiği sergiler, sergi dışı etkinlikler ve programlarla Türkiye’den ve uluslararası arenadan sanatçılar ve sanat profesyonelleri için bir buluşma ve karşılaşma sahası yaratma tecrübesinden yola çıkarak genç sanatçı ve araştırmacılar için 2018’de başlattığı bir program. Sanat ve sanatla ilişkili alanlarda teorik, pratik, bireysel ya da kolektif çalışmalar yürütmek isteyen sanatçı ve araştırmacılara yönelik bir dizi danışmanlık, atölye çalışması ve seminerden oluşuyor. Program, farklı disiplinlerden katılımcıların sanat alanında, eleştirel bir atmosferde, derinlikli araştırma ve üretim yapmalarına yardımcı olur; teknik ve fikirsel destek sağlıyor.

Bu program, katılımcıların çalışmalarını desteklemek üzere üretim için ihtiyaç duydukları zamana, mekâna, kaynaklara, imkânlara ve kişilere erişimlerini kolaylaştırıcı bir rol üstlenirken, aynı zamanda ortaya çıkabilecek beklenmedik buluşmalara, disiplinlerarası üretimlere, ortak çalışmalara ve yeni işbirliklerine zemin hazırlıyor. Bu süreç içinde katılımcıların temel metodolojilere aşina olmaları ve kendi çalışma alanlarından farklı üretim ve düşünce biçimleriyle etkileşime geçmeleri bekleniyor.