kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Köprüde Buluşmalar 2016 Paneller ve Sinema Dersleri programı açıklandı

6 Nisan 2016

İKSV, 35. İstanbul Film Festivali‘ne paralel olarak sinema sektörü profesyonelleri için gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar programı, 2016 Paneller ve Sinema Dersleri programını açıkladı. Nisan ayı boyunca gerçekleştirilecek tüm etkinlikler Aynalı Geçit’te ücretsiz ve herkese açık olarak gerçekleştirilecek.

8 Nisan Cuma – Sinema Dersi
Uzun İnce Yol: Festivaller ve Dağıtım
Kerem Ayan (Direktör – İstanbul Film Festival), Emre Akpınar (Dağıtımcı – M3 Film), Emine Yıldırım’ın (Yapımcı – Giyotin Film) konuşmacı olacağı sinema dersinde, film sektöründe dağıtım süreci ele alınacak. Alternatif dağıtım yöntemleri ve festivallerin konuşulacağı ders, Aynalı Geçit’te ücretsiz ve herkese açık olarak gerçekleştirilecek.

8 Nisan Cuma – Sinema Dersi
Filminizi Duyurun: Tanıtım, Sosyal Medya ve Kitlesel Fonlama
İmre Tezel (Kurucu Founder – Paz Film Ajansı), Seda Kürkçüoğlu (Projeler Koordinatörü – Fongogo), Nihan Katipoğlu’nun (Sosyal Medya Danışmanı – Medyagaga) konuşmacı olacağı sinema dersinde filmin izleyiciye ulaşması için iletişim stratejileri belirlerken düşünülmesi gerekenler ele alınacak.

10 Nisan Pazar – Sinema Dersi
Gerçek Kurmacadan Ne Öğrenebilir: Belgesel Film Yapımında Estetik ve Anlatı Araçları
Carlos Hagerman’nın (Yönetmen Director) konuşmacı olacağı derste belgesel film yapımında diyaloglar, rüya sekansları, mizahi bir dille yeniden canlandırma, müzikal sekanslar vb. gibi hikâye anlatım yöntemini yenilemek amacıyla başvurulan yeni anlatı araçları ele alınacak.

10 Nisan Pazar – Sinema Dersi
Küçük Bütçeyle Film Yapma Yöntemleri
Katriel Schory (İsrail Film Fonu Yöneticisi ), Alpgiray Uğurlu’nun (Yönetmen Director) konuşmacı olacağı derste, küçük bütçeli film yapmanın sebepleri, genç sinemacılar için filmografilerini zenginleştirmenin, deneyimli sinemacılar için de film yapmaya devam etmenin avantajları ele alınacak.

11 Nisan Pazartesi – Sinema Dersi
Sanal Gerçeklik (Virtual Reality-VR) ve Sürükleyici Hikâye Anlatımı ve 360 Derece Sinema Deneyimi
Arne Ludwig (HEADTRIP Yöneticisi), Benedict Moran (Belgesel Sinemacı), Alper Özyurtlu (Kurucu – Timelooper), Turhan Yiğitbaş’ın (Kurucu Ortak, Geliştirici – Gamester) konuşmacı olacağı iki oturumlu derste, ilk bölümde sanal gerçeklik (VR) teknolojisi ve etrafındaki tartışmalar ele alınarak katılımcılara VR deneyimi sunulacak. İkinci bölümde ise katılımcılar birbirinden farklı VR içeriklerini deneyimleme ve bu gerçekliğin yaratıcılarıyla birebir konuşma fırsatı bulacak. Kontenjan 20 kişiyle sınırlı olduğundan katılım için onthebridge@iksv.org adresine CV’nizi göndermeniz gerekiyor.

11 Nisan Pazartesi – Panel
Film Independent and Global Media Makers
Maria Raquel Bozzi (Eğitim & Uluslararası Girişimler Direktörü – Film Independent), Karin Chien (Yapımcı – dGenerate Films), Kelly Thomas’ın(Yapımcı – Extraordinary Renditions) konuşmacı olacağı panelde, bağımsız film yapımına dair deneyimler paylaşılacak ve Fas, Ürdün, Mısır ve Türkiye’nin de yer aldığı Global Media Makers üzerine sunum yapılacak.

12 Nisan Salı – Panel
Fonlar ve Marketlerle Tanışın
Alice Guilbaud (Sektör Koordinatörü – Les Arcs Paris Coproduction Village), Mira Staleva (Sofia Meetings Yöneticisi), Lindsay Peters (Market ve Sektör Direktörü – Frontieres International Co-production Market), Fabienne Moris’in (Programcı – Fid Lab) konuşmacı olacağı panelde, kamu fonu ve market temsilcileri, temsil ettikleri platformların yanı sıra ortak yapım ve finansman aşamaları hakkında bilgi verecek.

12 Nisan Salı – Panel
Festivallerle Tanışın Meet the Festivals
Karel Och (Artistik Direktör – Karlovy IFF), Prune Engler (Temsilci – La Rochelle Film Festival), Zviad Eliziani (Yönetici – Batumi Int. Art-House FF), Kim Yutani (Programcı -Sundance FF), Elad Samorzik (Artistik Direktör – Jerusalem FF), Paolo Bertolin (Programcı – Venice FF), Freddy Olsson (Programcı – Göteborg Int. FF), Julia Sinkevych’in (İdari Yapımcı – Odessa FF) konuşmacı olacağı panelde, uluslararası film festivallerinin temsilcileri, festivallerin yapısı, başvuru ve katılım şartları hakkında bilgi verecek.

12 Nisan Salı – Sinema Dersi
Tür Sinemasına Bakış
Jan Doense (Yapımcı – House of Nether Horror), Lindsay Peters (Market ve Sektör Direktörü – Fantasia International FF), Can Evrenol (Yönetmen), Müge Büyüktalaş’ın (Yapımcı – MO Film) konuşmacı olacağı derste, tür filminin yüceltilmesi (elevated genre), daha kolay pazarlanması ve yeni platformlar aracılığıyla geliştirilen teknolojilerin tür filmi yapımcılığını nasıl eşsiz bir yere taşıyacağı tartışılacak.

12 Nisan Salı – Sinema Dersi
Film Yapan Kadınlar
Petter Mattsson (Proje Yöneticisi – Swedish Film Institute), Aslı Özge (Yönetmen), Mollye Asher (Operasyon Yöneticisi – Gamechanger), Alessia Sonaglioni’nin(Proje Yöneticisi – Eurimages) konuşmacı olacağı derste, özellikle İsveç Film Enstitüsü, Eurimages ve Gamechanger Film gibi kurumların stratejileri göz önünde bulundurularak Avrupa ve ABD’de film endüstrisinde kadının yeri ve toplumsal cinsiyet eşitliği tartışmalarıyla, kadınların sinemasını şekillendiren faktörler, şablonlar ve projeler ele alınacak.

13 Nisan Çarşemba – Sinema Dersi
Yaratıcı Yapımcılık: Yapımcının Gözünden Yaratıcı Süreç
Dersin konuşmacısı Yapımcı Gavin Humphries, kurmaca ve belgesel proje geliştirme sürecine dair deneyimlerini aktaracak ve Geliştirme ya da yapım desteğine başvurmak için en uygun zaman nedir? Fonları, sizi desteklemeleri ya da desteklerini sürdürmeleri için nasıl ikna edersiniz? Filminizin hazır olduğunu nasıl anlarsınız? Gibi sorulara cevap arayacak.