kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Köprüde Buluşmalar’ın tüm atölye ve toplantıları dijital düzenleniyor

20 Mart 2020

Covid-19 salgınının Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemik ilan edilmesinin ardından gerekli önlemleri alan Köprüde Buluşmalar; Film Geliştirme Atölyesi, Komşular Platformu ve Work in Progress’e proje ve filmleri ile seçilen sinemacıları uluslararası sunumlarını ve jüri toplantılarını yapmak üzere dijital olarak bir araya getirecek.

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi kapsamında bu yıl kitap ve dizi sunumları dijital olarak yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda da edebiyat uyarlaması konusunda düzenlenen etkinliklerin ardından ödüllü yazar Burhan Sönmez’in İstanbul İstanbul adlı kitabının sunumu Kalem Ajans tarafından yapacak. 2015 yılında Dizilerin Dijitale Dönüşümü başlığı altında düzenlenen dijital platformları ve episodik anlatıma odaklanan Köprüde Buluşmalar’da bu yıl ilk kez yazarları arasında Hakan Bıçakçı, Ramin Matin ve Emine Yıldırım’ın bulunduğu Gölge Otel dizi projesi de seçkide yer alacak.

Film Geliştirme Atölyesi eğitimleri devam ediyor

Film Geliştirme Atölyesi’ne seçilen 10 kurmaca ve 1 belgesel uzun metraj proje yönetmen ve yapımcıları, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi, İKSV – Nejat Eczacıbaşı Binası ve dijital platformlarda senaryo ve prodüksiyon atölyesinde 9 – 13 Mart 2020 tarihleri arasında eğitmenler Signe Zeilich Jensen, Nazlı Elif Durlu ve Dimitris Emmanouilidis, Kıvılcım Akay ve Anamaria Antoci ile çalıştılar. Eğitimler 19-20 Mart tarihlerinde sunum ve pazarlama konularına odaklanarak devam edecek. Proje ekipleri 14 – 17 Nisan 2020 tarihleri arasında uluslararası film profesyonelleri ile birebir toplantıları ve jüri sunumlarını dijital olarak yapacak.

Work in Progress dijitalde

Work in Progress, Türkiye’den ve komşu ülkelerden post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj filmlerin ve belgesellerin uluslararası sunumlarını yaparken aynı zamanda filmlerin tamamlanmasına destek olmayı amaçlıyor.

Atölyeye seçilen filmlerin jüri gösterimleri bu sene dijital platformlar üzerinden gerçekleşecek. Dağıtımcılar, festival ve fon yöneticileri, TV kanal temsilcilerinden oluşan profesyonellere yönelik gösterimler ve ekiplerin sunumları Festival Scope işbirliği ile yapılacak. Atölye sonunda uluslararası jüri, ödül almaya hak kazanan filmleri belirleyecek.

Komşular Platformu sunum ve toplantıları da dijitalde

Köprüde Buluşmalar, 2015 yılında Türkiye’nin komşu ülkelerinden sinemacılar ve film kurumları arasında yeni işbirliklerine önayak olmak amacı ile Komşular platformunu başlattı. Ortak hikâyeler geliştirirken sinemacılar ve film kurumlarının  birlikte çalışmaları için zemin hazırlamayı hedefleyen bu platforma, komşu ülkelerden projeler ve sinema profesyonelleri davet ediliyor. Komşular Platformu’nun sunumları ve birebir toplantıları da dijital olarak gerçekleştirilecek.