kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Milliyet Mimarlık Dergisi yayın hayatına başladı

25 Ocak 2021

Milliyet gazetesi ve YAPI dergisi iş birliği ile yayına hazırlanan; mimarlık, iç mimarlık, tasarım ve kentsel plânlama alanlarında gündem yaratacak konuların detaylıca işleneceği bir yayın olması plânlanan Milliyet Mimarlık Dergisi’nin ilk sayısı 24 Ocak Pazar günü Milliyet gazetesi ile birlikte okurlarla buluştu.

71 yıldır yayınlanna Milliyet gazetesi ile 1973 yılından günümüze kadar kesintisiz olarak yayın hayatını sürdüren mimarlık dergisi YAPI iş birliği ile hazırlanacak olan Milliyet Mimarlık Dergisi, her ayın üçüncü Pazar günü yayınlanarak Milliyet gazetesi ile birlikte dağıtılacak.

YAPI dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yasemin Şener’in yönetiminde derginin editoryal ekibi ile yayına hazırlanan Milliyet Mimarlık Dergisi her bir sayısı ile çağdaş mimarlık üretimi için almanak niteliği taşıyacak.

Nitelikli mimarlık ve kentli olma bilinci oluşturma konusunda bir farkındalık zemini yaratmayı hedefleyen dergi, ülkemizin ve dünyanın mimarlık, tasarım, kent ve kültür atmosferinden tartışmaya değer örneklerle toplumun her kesimini kucaklamayı amaçlıyor. Derginin aynı zamanda mimarlar, iç mimarlar, yapı sektörü profesyonelleri, akademisyenler ve öğrenciler için de önemli bir buluşma ve tartışma platformu hâline gelmesi öngörülüyor.

Milliyet Mimarlık Dergisi’nin ilk sayısının söyleşi bölümünde Taksim Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’nın galibi Taksim Kolektifi yer alırken mimari bölümünde Uygur Mimarlık tarafından coğrafyaya açılan bir göz ve içeriye çağıran bir kucak niteliğinde tasarlanan “TED Ankara Koleji Sahne Sanatları Gösteri Merkezi”ne mercek tutuluyor.

Dünyadan bölümünde Çin’in Tianjin kentinde Lacime Architects tarafından hayata geçirilen kültür merkezi yapısı “Shimao-Dalga”, dosya bölümünde ise doğal afetler, savaşlar, göç, pandemi ve yoksulluk gibi global krizlerin pençesindeki dünya halklarının barınma ve diğer temel mekân gereksinimlerini gidermeye yönelik olarak mimarların kâr amacı gütmeden geliştirdiği “insanlık için mimarlık” örnekleri yer buluyor.