kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Ortak Üretim Olarak Eğitim Çalıştayı başvuruları için son günler

14 Eylül 2018

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya (DTJB) inisiyatifiyle ve Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan mâli destekle, Almanya’dan Federal Kültürel Çocuk ve Gençlik Eğitimi Birliği (BKJ) ve Federal Almanya Drama ve Tiyatro Üst Birliği (BAG) ile Türkiye’den İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) işbirliğiyle düzenlenen Ortak Üretim Olarak Eğitim Çalıştayı, yeni dönem için başvuruları bekliyor.

Bu yıl 5 – 8 Ekim 2018 tarihleri arasında Şirince’deki Nesin Sanat Köyü‘nde Ortak Üretim Olarak Eğitim Çalıştayı: Türkiye ve Almanya’da Okul Sistemi İçinde ve Dışında Sanat Yoluyla Öğrenme başlıklı çalıştay için son başvuru tarihi 16 Eylül 2018.

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya tarafından, 5-8 Ekim 2018 tarihleri arasında Şirince’deki Nesin Sanat Köyü’nde Ortak Üretim Olarak Eğitim Çalıştayı düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl kültürel eğitim üzerine Berlin’de gerçekleşen çalıştayın devamı olacak bu seneki çalıştayda, sanat yoluyla öğrenme üzerine yöntemler, araçlar ve deneyimler hakkında bilgi paylaşımı yapmaya olanak sağlamak amaçlanıyor. Çalıştay, geçen yıl olduğu gibi Almanya’dan Federal Kültürel Çocuk ve Gençlik Eğitimi Birliği (BKJ) ve Federal Almanya Drama ve Tiyatro Üst Birliği (BAG) ile Türkiye’den İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Bu işbirliği, pratik bir yaklaşımla, gençlik çalışanları, sanatçılar, sanat, kültür ve eğitim çalışanları ve öğretmenler  arasında diyalog kurmayı ve kültürel eğitim, kültür alışverişi ve gençlik eğitimi hakkındaki bilgi birikimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

İki gün sürecek olan bu uygulama temelli Ortak Üretim Olarak Eğitim Çalıştayı sırasında, okul içinde ve dışındaki eğitim alanlarında kullanılabilecek mevcut yaklaşımları ve çeşitli sanat araçlarını, sanat yoluyla öğrenmeye odaklanarak ve eleştirel bir şekilde ele alacağız. Sizi uygulamalarınızı, yöntemlerinizi, deneyimlerinizi ve vizyonunuzu tartışmak için bize katılmaya davet ediyoruz. Genel olarak, çalıştay, sosyal hayal gücünü anlama ve ateşlemeyi, yaratıcılık ve ifadeyi beslemeyi, eleştirel düşünceyi, katılımcı ve daha pragmatik öğrenme metodolojilerini teşvik etmeyi ve deneyimsel öğrenme için fırsatlar sağlamayı hedeflemektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI VE TARİHLERİ

Seçim süreci çalıştayı düzenleyen kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek, Almanya ve Türkiye’den 12’şer katılımcı seçilecektir.

Kimler başvurabilir: Başvurular, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki tüm disiplinlerden (bilim, matematik, tarih, sanat vb.) öğretmenlere, sanatçılara, sanat uygulayıcılarına, eğitim veren sanatçılara, kültür-sanat çalışanlarına, kültür profesyonellerine, sanatsal araçları kullanan gençlik çalışanlarına ve okul sistemi içinde ve dışında eğitim alanında çalışan tüm aktörlere açıktır.

Başvuru süreci sona erdiğinde e-posta aracılığı ile bilgilendirme yapılacaktır. Çalıştaya katılım ücretsizdir. Şirince’de konaklama giderleri (5-8 Ekim) ve ulaşım masrafları çalıştayı düzenleyen kuruluşlar tarafından karşılanacaktır (kişisel harcamalar hariç). Çalıştay süresince etkinlikler Almanca ve Türkçe dillerinde gerçekleştirilecek ve simültane çeviri yapılacaktır.