Geçtiğimiz yıllarda Londra, Sydney, New York ve Dubai gibi şehirlerde düzenlenen REMIX Academy‘nin; British Council ve Pozitif işbirliğiyle İstanbul edisyonu düzenleniyor. Kültür, teknoloji ve girişimcilik alanından önemli konukların yer aldığı REMIX Academy İstanbul, 29 Mart Perşembe günü bomontiada ve ATÖLYE‘de.
Sanat ve teknoloji arasındaki işbirliğinin geleceğini şekillendiren trendleri inceleyecek İstanbul’daki ilk REMIX Academy; sanat, yaratıcı endüstriler, girişimler, markalar, politika ve dijital teknoloji topluluklarından Birleşik Krallık ve Türkiye’den yenilikçi yaklaşımları bir araya getiriyor. REMIX Academy’nin konuşmacıları arasında Design Museum Direktörü Alice Black, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Tate Modern Dijital Direktörü Row Lawler, Royal Shakespeare Company Dijital Gelişim Direktörü Sarah Ellis, British Film Institute Dijital Direktörü Edward Humphrey, Factory 42 Direktörü ve Yaratıcı Direktör Dan Smith, ATÖLYE Kurucu Ortağı Kerem Alper, CultureLabel.com ve REMIX Zirveleri Kurucu Ortakları Peter Tullin ve Simon Cronshaw yer alıyor
Hangi girişimciler hedef kitle geliştirme konusunda yeni kanallar yaratıyor? Hedef kitleleriyle aralarındaki ilişkiyi kullanarak, fikirlerini gerçekleştirmede yeni gelir kaynakları geliştirip, fikirlerini sürdürülebilir kılan yaratıcı işletmeler kurabilirler mi? Kültüre ve yaratıcı girişimcilerin fikirlerini geliştirmelerine ve test etmelerine olanak tanıyan, yenilikçi altyapı modelleri nelerdir? Kültür ve sanat kurumları, mevcut ve gelecekteki iklimde amaçlarını gerçekleştirebilmek için neler yapıyorlar? Tüm bu sorular; yeni iş modelleri, pazarlama teknikleri, yaratıcı şehirlerin yükselişi ve çığır açan teknolojik gelişmelerle birlikte içerik üretimi ve dağıtımında yenilikçi yaklaşımlar kapsamındaki oturumlarda ele alınacak.
Küresel REMIX Zirvelerinin bir ayağını oluşturan REMIX Academy etkinlikleri, kültür sektörü ve yaratıcı endüstrilerin geleceğini biçimlendiren önemli fikirler, yaratıcı şehirler ve yaratıcı ekonomi üzerine konuşmak amacıyla farklı endüstrilerden kanaat önderlerini bir araya getirerek; kültür, teknoloji ve girişimciliğin kesişimini mercek altına alıyor.