Bu yıl 3. kez Zorlu PSM‘de gerçekleşecek müzik, yaratıcılık ve teknoloji odaklı festival Sónar İstanbul, Lalin Akalan küratörlüğünde Digilogue’un desteğiyle hazırlanan +D programının ilk detaylarını açıkladı.
Sónar İstanbul +D, ücretsiz katılıma açık gerçekleşecek atölyeler, sunumlar, interaktif enstalasyonlar, mini dersler, paneller, sanatçılarla konuşmalar ve MarketLab alanındaki deneyimlerle ziyaretçilerini geleceğe bir adam daha yaklaştıracak.
Yeni nesil müzik aletlerinden, DJ atölyelerine; yaratıcı endüstriler ve dijital araçlar üzerine eğitim programları ve atölyeler; girişimcilerin yeni projelerini gösterebilecekleri stantlar; alanında uzman sanatçıların sunumları, müzisyen konuşmaları ve interaktif enstalasyonlara uzanan renkli Sonar İstanbul +D programı; İstanbullu tüm müzikseverleri ve teknoloji tutkunlarını bekliyor.
Etkinliğin merkezi Barselona’nın ardından en kapsamlı +D içeriğine sahip Sónar İstanbul, Digilogue’un katkılarıyla hazırladığı programıyla müzik, yaratıcılık ve teknolojiye ilgi duyanları, 9 Mart Cumartesi günü 10:00-20:00 saatleri arasinda Zorlu PSM’deki Digilogue Space, Sky Lounge ve Meydan Fuaye alanına davet ediyor.
Ücretsiz katılıma açık +D programında; Spotify Berlin tarafından verilecek sanatçılar ve plak şirketleri için özel olarak düzenlenen Masterclass; BugLab, LITE:, DECOL gibi yaratıcı endüstriler alanında bir araya gelen komüniteler ve eğitim programları Sónar’ın gece programında yer alacak.
Ben Frost, TUNDRA Collective, Gazelle Twin gibi isimlerle gerçekleştirilecek özel sanatçı konuşmaları; Female Perspectives paneli, Women in Tech isimli teknolojide kadının yerinin tartışılacağı paneller; Didem Yalınay’ın Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü için hayata geçirdiği , Türkiye’de göçmen sağlığı meselesiyle ilgili verileri görselleştirdiği enstalasyonu; yapay zeka ve müzik atölyesi; üç boyutlu yazıcı markası olan 3Dörtgen’in enstalasyonu; Memo Akten’in Sonar İstanbul için özel olarak yeniden hazırladığı Body Paint enstalasyonu; yeni medya sanatçısı Kerem Demirayak’ın düzenleyeceği canlı görsel-işitsel performans atölyesi; ses mühendisi, DJ ve prodüktör Çağan Tunalı’nın miks teknikleri atölyesi; Zeynep Burcu Kaya ve İpek Kuran ikilisinin sanal gerçeklik içerisinde kinestetik algı kullanarak mekan kurgusunun nasıl gerçekleştirileceğine dair düzenleyeceği VR atölyesi ve daha pek çok etkinlik yer alıyor.