kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

SPOT.TER’ın İlkbahar 2021 dönemi çevrimiçi olarak başlıyor

8 Mart 2021

SPOT Projects’in üyelik platformu SPOT.TER’ın İlkbahar 2021 dönemi, 16 Mart – 25 Mayıs 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Çevrimiçi programda, konuşmalar, seminerler, koleksiyon gezileri, sanatçı atölyesi ziyaretleri, koleksiyoner ve sanatçı buluşmaları, galeri ve sergi turları yer alıyor. Bu yıl 10. yaşını kutlayan SPOT Projects, SPOT.TER İlkbahar 2021 döneminde gerçekleşecek çevrimiçi etkinliklerine üniversite öğrencilerini ücretsiz olarak davet ediyor. Bu davetle, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin Türkiye’de güncel sanatı yakından takip etmeleri ve ilgi alanlarını keşfetmeleri amaçlanıyor.

Üyeler, SPOT.TER Online Paketi ile dönem boyunca sunulan tüm etkinliklere katılabilir ve gerçekleşen etkinliklerin kayıtlarına erişim sağlayabilirler. Öğrenciler ise, SPOT Projects’in internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak üyelik ayrıcalıklarına erişebilirler. Ayrıca kurum çalışanları ve/veya müşterileri sanat dünyasını yakından takip edebilmek ve çevrimiçi kültür-sanat etkinliklerinden yararlanmak için SPOT.TER Kurumsal Üyelik Paketi’ni tercih edebilirler.

SPOT.TER İlkbahar 2021 dönemi, Pennsylvania Üniversitesi Wharton İşletme Fakültesi’nde öğretim görevlisi, ekonomist ve sanatçı Gizem Saka ile “Sanat Ekonomisi” başlıklı iki oturumdan oluşan çevrimiçi seminer ile başlayacak. Dönemin sergi turları, Pera Müzesi’nde “Zevk Meselesi” sergisinin küratörü Ulya Soley ve Arter’de “[ELEKTROİZOLASYON]: Bilinmeyen Parametre Kayıt-Dışı” sergisinin, sanatçısı Emre Hüner ve küratörü Aslı Seven eşliğinde olacak. Sanatçılar Elif Uras, Ahmet Elhan ve Onur Hastürk ile son dönem işleri üzerine gerçekleştirilecek sohbetlerin yanı sıra, Galeri Nev’in Yöneticisi Deniz Artun eşliğinde sanatçı Necla Rüzgar ile sanat pratiği ve son sergisi üzerine konuşulacak. SPOT.TER Online Koleksiyon Ziyareti’nde Elgiz Müzesi Kurucu Aile Üyesi Ayda Elgiz Güreli ve Kadir Has Vakfı Başkan Vekili ve Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has ile bir araya gelinecek.

SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Meriç Öner ile “Nesne, Ölçek, Ehliyet”; Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Vatanoğlu-Lutz ile “Oksitosin Tıp ve Sanat Platformu” ve İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emine Naza Dönmez ile “Teknikten Biçime Seramik Sanatının Yolculuğu” üzerine konuşmalar gerçekleştirilecek. Sanatçılar Vardal Caniş, Gözde Mimiko Türkkan, Gülşah Mursaloğlu ve border_less kurucuları Melek Gençer ve Huo Rf ile yayınevleri ile sanat alanında üreten, söz söyleyen ve paylaşan kişiler arasında yeni ilişkiler geliştirmeyi amaçlayan “border_less ARTBOOK DAYS” ve sanatçı kitapları hakkında sohbet edilecek.

SPOT Destek Fonu bu yıl “SENKRON Video Art Event” kapsamında sanatçı Eda Şarman’ın Türkiye’de ilk kez gösterilecek iki video işine destek sağlıyor. 15 – 30 Nisan 2021 tarihleri arasında ilk edisyonu gerçekleşecek “SENKRON”, video sanatını merkeze alan işleri Türkiye’deki sanat kurumları, galeriler ve sanat inisiyatifleri aracılığıyla eş zamanlı olarak izleyiciyle buluşturuyor. Etkinliğin bir parçası olarak Eda Şarman’ın iki videosu SPOT Projects’in Juma Binası’ndaki mekânında sergilenecek. Sergiye paralel olarak Eda Şarman ve Aylin Kılıç Cepdibi ile sanatçının işleri üzerine sohbet edilen bir açık etkinlik gerçekleştirilecek.