Tiyatro sanatçıları Eftal Gülbudak ve Ümran İnceoğlu tarafından kırsal kesimin kültür sanat ihtiyacını karşılamak amacıyla ilk kez Burhaniye’nin Taylıeli Köyü’nde 2010 yılında başlatılan ve imece usülü düzenlenen uluslararası köy şenliği “Köyümüzde Şenlik Var” bu yıl 5 – 7 Ağustos 2016 tarihleri arasında Anatole Sokak Oyuncuları ve ÇYDD Burhaniye Şubesi başkanı Erman Pazarbaşı’nın imeceye el vermesiyle 5. kez düzenlendi. Şenliğe bu yıl Tahran, Tokat, İzmir, Mardin ve İstanbul’dan sanatçıların katıldı.
Sanatçıların hiçbir ücret almadan gönüllü olarak eserlerini, gösterilerini sergiledikleri, şenliğe destek olmak isteyenlerin evlerinde hazırladıkları yemekleri gönderdiği, ya da isteyenlerin ulaşıma, konaklamaya destek verdiği veya ihtiyaç duyulan malzeme tedarikinde bulunduğunu bu şenlik, bu noktada birçok köy şenliğinden ayrışıyor.
Bu yıl Elim Sende, Çocuk-Sanat-İmece başlığıyla düzenlenen şenlik kapsamında, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak sadece çocuklara yönelik etkinlikler düzenlendi. Şenliği düzenleyenlerden tiyatro sanatçısı Eftal Gülbudak “Çocukların düşün- hayal dünyasını sanat yoluyla zenginleştirerek onlara farklı bakış açıları kazandırmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliğimizde doğaya-insana duyarlı, sevgi ve barışı önceleyen çocukların yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. “ dedi.
5 Ağustos Cuma günü Köy Meydanı’nda gerçekleşen şenlik yürüyüşüyle başlayan şenliğin ilk gecesinde B.B Gençlik Merkezi dans gösterisi, Tokatlı Karagöz ustası Kemal Atangür’ün “Kuyu” isimli karagözü ve İran-Tahran’dan katılım gösteren Neghap Theather’ın “Oyuncak Bebeğin Hikayesi” isimli oyunları, Anatole Sokak Oyuncularının köyde inşa ettiği Avni Apşin Çocuk Sahnesi ve Curcunabazlar Sahnesi’nde izleyicilerle buluştu. Şenliğin ikinci günü Haluk Şevket Ataseven kitabevinde gerçekleşen sihir atölyesi, Ahmet Önel’in Öykü atölyesi, Lila Düşler Tiyatrosu’nun “Mutluluğun Resmi” isimli gösterisi ve Karagöz ustası Kemal Atangür’ün “Turist” isimli karagöz gösterisiyle devam etti. Şenliğin son gününde ise, Q Performans’ın kukla atölyesi, Mardinli Şahmeran ustası ve masalcı Tacettin Toparlı’nın anlattığı Simurg masalı, Tiyatro Büyü’nün “Düşler” ve Q Performans’ın “Cırcır Böceği ile Karınca” isimli diğer kukla gösterileri köy meydanında izleyicilerle buluştu. Şenliğin son gecesi Tiyatro sanatçısı Özlem Durmaz’ın çocuklara yönelik kantolarıyla sona erdi.