kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

‘Yaratıcı Keşifler’ konferansı, dijital teknolojilerin iletişim ve ilişki kurma biçimlerine olan etkisini inceliyor

3 Şubat 2020

Connect for Creativity kapsamındaki üçüncü ve son iş birliği konferansı, ‘Yaratıcı Keşifler: Dijital teknolojiler birbirimizle iletişim kurma biçimimizi nasıl değiştiriyor’ başlığıyla 2-3 Nisan 2020 tarihlerinde Yunanistan’ın Atina kentindeki Romantso’da düzenleniyor.

Birleşik Krallık, Sırbistan, Türkiye ve Yunanistan’dan alanında öncü birçok konuşmacının yer alacağı iki günlük konferans, herkesin katılımına açık ve ücretsiz olacak. Sınırlı sayıda katılımcının seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağı konferansa başvurular, 20 Şubat 2020 tarihine kadar Connect for Creativity internet sitesinden yapılabiliyor.

British Council tarafından yürütülen, Türkiye’den ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’dan Bios ve Sırbistan’dan Nova Iskra iş birliğiyle düzenlenen Connect for Creativity projesinin üçüncü ve son iş birliği konferansına katılım için açık çağrı başladı. ‘Yaratıcı Keşifler: Dijital teknolojiler birbirimizle iletişim kurma biçimimizi nasıl değiştiriyor’ başlığıyla akademisyenler, sanatçılar, yaratıcı endüstriler ve kültür endüstrileri profesyonelleri ve politika yapıcıları bir araya getirecek iş birliği geliştirme konferansı, 2-3 Nisan tarihlerinde Yunanistan’ın Atina kentindeki Romansto’da gerçekleştirilecek.

Yaratıcı endüstriler ve yeni teknolojiler, toplumsal fayda elde etmek için kullanılabilir mi?

Birleşik Krallık, Sırbistan, Türkiye ve Yunanistan’dan alanında öncü birçok akademisyenin, girişimcinin, yaratıcı endüstriler ve kültür profesyonelinin konuşmalarıyla yer alacağı konferans, yaratıcı endüstrilerle dijital teknolojilerin kesişimine odaklanacak ve bunun, birbirimizle kurduğumuz iletişim ve ilişki biçimlerine etkisini inceleyecek.

2-3 Nisan tarihlerinde iki güne yayılan oturumlarda; dijital teknolojilerin hayatımızın her köşesine hâkim olduğu bir dünyada, kültür sektörü ve yaratıcı sektörlerin uğradığı dijital dönüşüm, kültürü daha erişilebilir ve ilgi çekici kılmak ve yaşam  kalitemizin yükselmesine katkıda bulunmak için yeni teknolojilerin sağladığı avantajlar ve bu avantajların kültür sektörü ve yaratıcı sektörler aracılığıyla nasıl toplumsal fayda elde etmek için kullanabileceği konuları ele alınacak.

Konferans, bu konu ve soruları, yeni iş modellerinin ortaya çıkışı, yaratıcı kentlerin yükselişi, teknolojinin yıkıcı etkisi, içeriğin yaratılması ve dağıtımda ortaya çıkan yenilikçi yaklaşımlar ve kanıta dayalı politikalar bağlamında inceleyecek.

Kültür sektörü ve yaratıcı sektörleri, girişimleri, markaları, dijital teknoloji dünyasından yerel, ulusal ve uluslararası oyuncuları ve politika yapıcıları Atina’da buluşturacak olan ‘Yaratıcı Keşif’ konferansı, Yunanistan, Sırbistan, Türkiye, Birleşik Krallık ve diğer ülkelerden gelecek katılımcılar arasında çalıştaylar, grup tartışmaları, ‘keynote’ konuşmalar ve paneller yoluyla bilgi, fikir ve deneyim alışverişinde bulunma ve yeni iş birlikleri kurma fırsatı sunacak.

‘Yaratıcı Keşifler’ konferansına ücretsiz katılım için açık çağrı başladı

Birleşik Krallık, Avrupa ve Batı Balkanlar’da yaşayan ve konuya ilgi duyan tüm akademisyenler, sanatçılar, yaratıcı profesyoneller, teknoloji uzmanları, kültür sektörü ve yaratıcı sektörlerde çalışan profesyoneller ve politika yapıcılar, açık çağrıya başvurarak konferansa katılabiliyor. Açık çağrı sonucunda seçilecek katılımcıların, Atina’ya gidiş ve dönüş seyahat biletleri ve iki geceyi aşmamak kaydıyla konaklama bedeli, proje kapsamında karşılanacaktır. Harcırah giderleri katılımcılara ait olacaktır. Açık çağrıya, 20 Şubat Cuma günü saat 23:59’e kadar connectforcreativity.eu internet sitesinden başvuru yapılabiliyor.

Konferans, herkesin katılımına açık ve ücretsiz gerçekleşecek. Konferansa kendi masraflarını karşılayarak katılmak isteyenlerin, connectforcreativity.eu internet sitesi üzerinden kayıt yaptırması gereklidir.