kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Yaratım Atölyeleri Serisi’nden davet

20 Ocak 2017

Dans Yazım, ÇATI ve Alt Sanat Mekânı işbirliği ile Yaratım Atölyeleri Serisi’nin bir parçası olarak Korhan Başaran’ın ‘Bilinmeyende Uyumu Bulmak’ atölyesine ev sahipliği yapıyor. Beş günlük plânlanan atölyenin 22 Ocak Pazar günü 15.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek çalışması fikir alışverişi için herkese açık olarak yapılacak. Atölyelerin sonunda oluşacak koreografi ise 29 Ocak Pazar günü saat 17.00‘da sunulacak.

Yaratım Atölyeleri Serisi; ÇATI (Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği) bünyesinde başlatılmış bir Dans Yazım projesidir. Projenin kendisi bizlerin; pasif alıcı olmanın alışılagelmiş rollerinden uzaklaşmak isteyen izleyenin ve çağdaş dans alanına aktif katkı sağlamak isteyenlerin ihtiyaçlarımıza bir cevaptır. Sanat alanında, özellikle Avrupa’da, günümüzde yeni jenerasyon izleyici artık daha ziyade üretim süreci ile daha samimi ve doğrudan bir ilişki kurma ve çalışmaların yaratıcıları ile bir araya gelebilme arayışındalardır.

YAS ise katılımcılara yaratım süreçlerini ve aynı zamanda bir performansa yön veren elementleri keşfetme imkanı sunan sanatsal ve eğitimsel bir projedir. Katılımcıların, bulmaca parçalarını bir araya getirircesine bir sanatçı gözünden performansın yaratım süreçlerini anlama şansı ve duygusal mesajların izleyenlere taşınmasındaki araçları çok daha iyi anlayabilme şansı bulmaları hedeflenmektedir.

Proje: Yaratım Atölyeleri Serisi VI – Korhan Başaran : ‘Bilinmeyende Uyumu Bulmak’ bu sefer çeşitli yollar ile alışılagelmiş olandan uzaklaşıyor. 5 günlük çalışma süreci, koreograf Korhan Başaran rehberliğinde olacak olan her bir performansçı için bir meydan okuma süreci, kendi seslerini araştırma süreci ve grubun genel dili içinde kendi bedenlerinin özgün kelime haznesini keşfetme süreci olacaktır. Aynı zamanda hem performe eden hem de yazan olma koşulu deneyimlenecektir. Süreç koreograf için ise gençler ile tanışma ve onlar ile etkin bir diyalog kurabilme adına bir fırsat olacaktır. Klasik stüdyo anlayışından uzaklaşmak ve alternatif bir sahnede olmak, mekan içerisinde çalışmanın, birbirleri ve izleyenler arasında olası bir oyun hali aktarımı için yeni yollar sunacaktır.