kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Oslo Üniversitesi’nde açık pozisyon

10 Mart 2016

Oslo Üniversitesi Kültür Çalışmaları ve Doğu Dilleri Departmanı, kadrolu olarak Modern Türkiye: Tarih, Dil ve Kültür konularında çalışmalar yapan Doçent Doktor alımı gerçekleştirecek.

İş Tanımı:

Bu pozisyon, 19. yüzyılın ortasından sonraki dönem süresince Türkiye’de yaşanan tarihi, sosyal ve kültürel gelişmeler üzerine araştırma yürütmeyi, doktora (PhD) ve yüksek lisans (MA) adaylarına rehberlik etmeyi, departmanın ihtiyaçları doğrultusunda öğretim elemanı olarak derslere girmek, sınav hazırlamak, değerlendirme yapmak ve idari çalışmalara destek olmak gibi görevleri üstlenmeyi gerektiriyor. Bu pozisyon için uygun bulunan adaydan, departmanında Orta Doğu araştırmaları yürüten diğer meslektaşları ile beraber, yapılan kapsamlı araştırmaların ve verilen eğitimin daha da geliştirilebilmesi için önemli bir rol üstlenmesi ve İslam ve Orta Doğu Araştırmaları Merkezi’nin çalışmalarında etkin olarak yer alması beklenmektedir.

İstenilen Yetenek ve Deneyimler:

  • Yüzyılın ortasından sonra Türkiye veya Osmanlı İmparatorluğu odağında gerçekleştirilmiş bir doktora (PhD) ya da ona eşdeğer akademik nitelikler,
  • Yazılı ve sözlü olmak üzere Türkçe kaynakları, araştırmalarda ve tüm seviyelerdeki sınıf derslerinde kullanabilme becerisi,
  • Pedagojik bir arka plana sahip olmak, akademik liderlik ve idari konularda aktif rol oynamaya açık olmak,
  • Pozisyon için kişisel uygunluk ve motivasyon.

Son başvuru tarihi: 18 Mayıs 2016

Tahmini görev başlama zamanı: 2017

Ayrıntılı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.