kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Punta Atmak Sakıp Sabancı Müzesi’nde

11 Ekim 2016

Türkiye’nin öncü heykeltıraşlarından Kuzgun Acar’ın 1967’de İstanbul Manifaturacılar Çarşısı’na yerleştirilen Kuşlar – Soyut Kompozisyon isimli eserini Haziran’dan bu yana sergileyen Sakıp Sabancı Müzesi, 13 – 15 Ekim 2016 tarihleri arasında saat 20.00‘de Emre Koyuncu, Sibel Horada ve Yasemin Nur’un daveti ile bir araya gelen oyuncuların hazırladığı mask tiyatrosuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Punta Atmak” başlıklı oyun Sabancı Vakfı’nın katkıları ve Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı iş birliğiyle ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Kolektif bir etkinlik olma özelliği taşıyan “Punta Atmak”, 1970’lerde Kuzgun Acar’ın da bir parçası olduğu sanat çevrelerinin katıldığı sokak hareketlerinin ve bu dönemin içinden çıkan ortak üretim pratiklerinin izini sürüyor. Bertolt Brecht’in Kafkas Tebeşir Dairesi’nin Mehmet Ulusoy tarafından Paris’te kurulan Özgürlük Tiyatrosu’nda sergilenen oyun metni ve Kuzgun Acar’ın bu oyun için tasarladığı 140 adet masktan esinle hazırlanan performans; günümüze dair bir öneri getirerek toprak kavgası, göç, çığlık, gelecek gibi temaları soyut bir dille işlemeyi amaçlıyor.

*Punta atmak: kaynak yapmak, metal olan iki şeyi punta, nokta ile birbirine tutturmaktır.

  • Yönetmen: Emre Koyuncuoğlu
  • Mask, Kostüm ve Yerleştirme: Sibel Horada, Yasemin Nur
  • Müzik: Çiğdem Borucu
  • Işık: Arek Nişanyan
  • Oyuncular: Cemre Buğra Ün, Doğa Nalbantoğlu, Elif Sözer, Ladin Avşar, Sencan Oytun Tokuç, Sedef Gökçe, Su Güneş Mıhladız, Tules Tuğba Birincioğlu