kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Festival 408, 6. kez düzenleniyor

3 Mayıs 2017

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi ve Sahne Sanatları programları tarafından düzenlenen çağdaş gösteri sanatları festivali FESTİVAL 408‘in 6.‘sı bu yıl 4 – 10 Mayıs 2017 tarihleri arasında “Görünmeyen” taması ile gerçekleşecek.

Festivalde tiyatro, performans ve dans gösterileri gibi disiplinlerarası ve çoklu ortamlı pek çok işin yanı sıra atölyeler, gösterimler ve söyleşiler yer alıyor. Festival’e bu yıl Avrupa ve Anadolu yakasında farklı mekânlar ev sahipliği yapıyor. Bu mekânlar arasında Kozzy AVM’deki Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi, KATS, santralistanbul kampüsü ve ATÖLYE yer alıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin hem üretici hem de yönetici olarak yer aldığı festivalin bu seneki teması Görünmeyen. Festival kapsamındaki işlerin her biri, duygularımızdan davranışlarımıza, sosyal kabullerden mesleklerimize, kültürden sahneye görünmez kıldıklarımıza odaklanıyor. Değersiz, sıradan, çok kişisel veya saçma bulunan, bir sebeple saklama ihtiyacı duyulan ama aslında en samimi/doğru/gerçek temsil olan Görünmeyen, farklı temsil ve gösteri biçimlerinin yanı sıra film, atölye ve söyleşilerle üzerinden ele alınıyor.