Türkiye İş Bankası Müzesi, 4 – 13 yaş aralığındaki çocuklar için eğitici ve eğlendirici atölyeler düzenliyor. Eminönü’nde yer alan tarihi binada düzenlenecek olan atölyeler 21 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında devam edecek.
Atölyelere katılım kontenjanla sınırlı. Bütçe Tutum Tasarruf Atölyesi haricindeki atölyelere katılım ise ücretsiz.
Sandviç Resim Atölyesi, 21-27 Ocak ve 2 Şubat’ta düzenlenecek ve 120 dakika sürecek. 9-12 yaş aralığındaki çocuklar için planlanan çalışmada çocuklar enerji ve tüketimde tasarruf konusunda bilinçlendirilecek; tasarruf kavramı cam üzerinden anlatılacak ve çocuklar çeşitli malzemelerle camdan sandviç resimler yapacak.
22-24-25-26-27-31 Ocak ve 1-3 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Müze Hatıram Atölyesi’nde çocuklar, İş Bankası’nın bölümlerini eğitmen eşliğinde gezecek, bankacılık nesnelerini öğrenirken aynı zamanda bankacılık tarihine ilişkin eğlenceli bir keşfe çıkacaklar. Atölye süresi 90 dakika.
Gizli Saklı Atölyesi, Müze’deki gizli hazineleri keşfedecek, sayı avı oynayacak ve ilişkilendirme oyunuyla Müze’de keşfettiği nesneleri pekiştirecek. 22-25-26-27-31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğe katılacak olan 10-12 yaş arasındaki çocuklar origamiden mini kasalar yapacak.
5-7 yaş arası okumaya yeni başlayan çocuklar 28 Ocak tarihinde gerçekleşecek Yazar Aytül Akal ile Okuma Atölyesi’nde “Kediş’in Armağanı” adlı öyküyü yazarla birlikte inceleyip, yapılacak resim çalışmasıyla 60 dakika sürecek olan atölyeyi tamamlayacak.
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyeleri; 4, 5 ve 6-7 yaşa hitap eden ve her grubun yaş düzeyine göre planlanan etkinliklerde masal, hikâye, resim, fotoğraf gibi birçok görsel ve materyal kullanarak çocukların bakış açılarını genişletmelerini, okuduklarını sorgulamalarını hedefliyor. Atölye 21 Ocak’ta gerçekleştirilecek.
21 Ocak tarihinde çocuklar, Mezopotamya tarihinin anlatıldığı kitabı yazarla birlikte okuyarak, yazar Çiğdem Maner ile sohbet etme fırsatı bulacaklar ve kitaptan etkilendikleri bir sahneyi resmedecekler.
22 Ocak ve 5 Şubat tarihlerinde, masal anlatıcısı Deniz Soruklu Evren‘in hayat verdiği Sakar Cadı Vini, maceralarını masalsı bir dille çocuklarla paylaşacak.
Dünyanın Parası Atölyesi’nde Türk parası üzerinden dünya paralarının da eğlenceli oyunlarla tanıtılacak, 8-10 yaş arasındaki çocuklar paranın tarihi ve hayatımızdaki yeri ile ilgili üç boyutlu bir film izleyecekler ve kendi paralarını tasarlayacaklar. Atölye 24-26-29 Ocak ve 2-3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.
Tasarruf bilincinin aşılanması, ebeveyn ile birlikte paylaşım, yaratım süreci ve bilinçlendirme amaçlı olan 5 Kuruşa 5 Hikâye Atölyesi’nde tasarrufla ilgili atasözleri kullanılarak doğaçlama ve heykel çalışması yapılacak, cimrilik ve tasarruf üzerine hikâyeler resmedilecek. Deniz Soruklu Evren’in yönetimindeki atölye 29 Ocak ve 4 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Atölye süresi ise 120 dakika.
Harçlığım Cebimde Atölyesi, bilinçli bir alışverişin nasıl yapılacağını oyunla öğretirken, aynı zamanda tüketirken paylaşma, yardımlaşma ve tasarruf bilincinin geliştirilmesini amaçlıyor. 29 Ocak tarihinde gerçekleşecek atölye 9-10 yaşa yönelik olacak. Atölye 105 dakika sürecek.
25-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan Canlanan Nesneler Atölyesi’nde müzenin gizemini keşfeden çocuklar; kendi hikâyelerini oluşturup, karakterlerini tasarlayarak stop-motion tekniğiyle kendi animasyon filmlerini oluşturacaklar.
11-13 yaş arası çocukların ekonomideki farkındalığını geliştirmeyi amaçlayan Fiyat Keşif Laboratuvarı Atölyesi’nde fiyatların nasıl belirlendiğini ve arz talep yasasının nasıl işlediğini eğlenceli ve aktif bir çalışmayla keşfedilecek. Atölye 4-5 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.
28 Ocak tarihinde gerçekleşecek Bütçe Tutum Tasarruf Atölyesi ise 8-10 yaş aralığındaki çocuklar; 90 dakika sürecek atölyede matematik yarışması, eski hesap makinelerinin incelenmesi ve kumbara tasarımı gibi farklı etkinlikler yapacaklar.