kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

2022 European Heritage Awards için açık çağrı

5 Ocak 2022

2002 yılında Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan ve Yaratıcı Avrupa Programı tarafından desteklenen European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, kültürel mirasın korunmasındaki en iyi uygulamaları ve aynı zamanda somut ve somut olmayan kültürel mirasın bakımı ve tanıtımındaki yenilikçi gelişmeleri ve bilgileri belirlemeyi, tanımayı ve desteklemeyi amaçlıyor. Somut, somut olmayan veya dijital mirasla ilgili başvurular için son tarih 1 Şubat 2022.

2022 yılı itibariyle, ödüllerin 20. yıldönümü vesilesiyle, giriş kategorileri ve seçim prosedürü, Avrupa’daki miras politikası ve uygulamasına ilişkin en son gelişmeler doğrultusunda revize edilmiştir.  Koruma ve Uyarlanabilir Yeniden Kullanım, Araştırma, Eğitim, Öğretim ve Beceriler, Kamu Katılımı ve Bilinçlendirme ile Miras Şampiyonları kategorileri de bu kapsamda yenilenmiştir.

European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, aralarında beş Grand Prix’nin de olduğu beş ödül kategorisine çapraz olan tematik alanlarda vereceği 30’a yakın olağanüstü miras başarısını onurlandıracak. 2022 edisyonu için Grand Prix’nin tematik alanları Yenilik, Dijital Dönüşüm, Sürdürülebilirlik ve İklim Eylemi, Sosyal Uyum ve Refah ile Uluslararası İlişkiler olarak belirlendi. Bir Grand Prix kazananı, 10.000 € para ödülü alacak. Ayrıca, Europa Nostra internet sitesi aracılığıyla yapılan çevrimiçi oylamanın ardından, seçilen ödül sahiplerinden birine Public Choice Award verilecektir.