kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

The Walk (Yürüyüş) projesi Türkiye’ye geliyor

26 Mayıs 2021

Birleşik Krallık merkezli Good Chance Tiyatrosu ve Güney Afrika’dan Handspring Kukla Kumpanyası işbirliğinde gerçekleşen The Walk (Yürüyüş) projesinin Türkiye yapımcılığını İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve kültür yöneticisi Recep Tuna üstleniyor.

Proje, Küçük Amal adında 9 yaşında Suriyeli bir mülteci kız çocuğunu simgeleyen 3,5 m boyundaki kuklanın, Türkiye-Suriye sınırından Birleşik Krallık’a uzanan ve 4 ay sürecek bir yolculuğu. Küçük Amal, annesini bulmak üzere çıktığı bu yolculukta, 8.000 km yol kat edecek ve 27 Temmuz – 3 Kasım 2021 tarihleri arasında ziyaret edeceği her köy, kasaba ve kentte sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları tarafından halka açık, samimi kültür ve sanat etkinlikleri ile karşılanacak.

Yapımcılığını Stephen Daldry, David Lan, Tracey Seaward ve Naomi Webb’in üstlendiği The Walk -Yürüyüş projesinin Sanat Direktörü Amir Nizar Zuabi.

Bugüne kadar girişilmiş en iddialı kamusal sanat etkinliklerinden biri olacak The Walk (Yürüyüş) projesi ekibi tarafından, yerel proje ortaklarıyla işbirliği içinde tasarlanan tüm etkinliklere katılım ücretsiz olacak. İzleyiciler, Küçük Amal’ın yolculuğunu çevrimiçi ve sosyal medya hesapları üzerinden de takip edebilecek ve kendi bölgelerinde gerçekleşecek yerel etkinliklere de katılabilecekler.

“Bizi Unutmayın!” acil mesajını uluslararası toplumun gündemine taşımayı amaçlayan Amal, ailelerinden ayrılarak yerinden edilmiş milyonlarca mülteci çocuğun bir simgesi. Küçük Amal’ı canlandırmak için üç kukla sanatçısı gerekiyor: ayaklık üzerinde yürüyen ve aynı zamanda kuklanın yüzüne hayat veren bir kukla sanatçısı ve her bir kolda birer kukla sanatçısı. Kukla sanatçısı ekibi toplam 10 kişiden oluşuyor. Bunlardan ikisi güzergâh üzerinde daha önce yolculuk yapmış, mülteci geçmişi olan kişiler. El yapımı kuklanın imalatında kalıplanmış kamış ve karbon fiber kullanılmış.

The Walk – Yürüyüş projesi, Amal’ın yolculuğu için kaynak yaratmak amacıyla bir bağış kampanyası başlattı. Bu kampanya ile toplum, adımı £1 olan bu yolculuğa destek olmaya çağrılıyor. Ödüller arasında dijital kartpostallar, tişörtler, ekip ile özel etkinlikler ve Good Chance topluluğu sanatçısı Majid Adin’in orijinal sanat eserleri yer alıyor:

The Walk – Yürüyüş; ünlü sanatçıları, önemli kültür kurumlarını, toplumun farklı gruplarını ve insani yardım kuruluşlarını, ayrıca yerel yönetimleri, sivil toplum örgütlerini, kanaat liderlerini ve okulları bir araya getiriyor.