kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Institut français Türkiye’den yeni sergi: “9. Sanata Yolculuk
” 

11 Haziran 2021

Institut français Türkiye, 10 Haziran – 26 Eylül 2021 tarihleri arasında çizer Ersin Karabulut‘un işlerinin yer aldığı “9. Sanata Yolculuk
” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Sergi, geleneksel basılı yayınlar için çizilen çizgi romanlarla ve tamamen dijital yeni formatlarda yaratılan çizgi romanların karışımından oluşan melez bir çizgi roman sergisi olarak konumlanıyor. Bu sergi, bu yıl Institut français tarafından dünya çapında düzenlenen çizgi roman senesini de sona erdiriyor.

Ersin Karabulut’un Fransızca ve Türkçe yayımladığı çalışmaları arasından derlenen çizgi roman sayfalarıyla zenginleştirilen sergi, iki dilde iki güzergâha ayrılıyor ve çizgi romancının resmedilmiş dünyalarını ziyaret etmeyi sağlıyor.

Sergide ayrıca, çizgi romanın diğer yeni yüzleri olarak, dijital format biçiminde “Le grand méchant renard” ve “Phallaina” isimli eserler de yer alıyor. Bu dijital çalışmalar, Institut français tarafından düzenlenen “Machine à bulles ” sergisi bünyesinde yapılan dijital çizgi roman panelindeki örneklerden ikisi.