kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

CerModern’de yeni sergi: “Yüzleşme”

10 Kasım 2021

Cermodern, 5 Kasım 2021 – 9 Ocak 2022 tarihleri arasında, bu yıl 25. yaşını kutlayan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ve mezunlarının eserlerinin yer aldığı “Yüzleşme” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Yeditepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Marcus Graf’ın küratörlüğünü üstlendiği sergi, 7 Eylül – 24 Ekim 2021 tarihleri arasında da Pera Müzesi’nde gösterilmişti.

Alışılagelmiş öğrenci ve mezun sergisi anlayışını aşma hedefiyle çok katmanlı bir forum şeklinde kurgulanan Yüzleşme, sanat ve tasarımın ontolojik varlığına dair konuları eleştirel bir bakışla ele alıyor. Sergi doğa, şehir, birey, toplum ve soyutlama kavramlarına gönderme yapan beş tematik bölümden oluşuyor. Katılımcılar, öğrencisi oldukları bölüme göre ayrı ve bağımsız alanlarda değil, yapıtlarının kavramsal ve estetik özelliklerine göre bir arada yer alıyor. 61 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen sergide ressamların eserleri grafik tasarımcıların posterleriyle yan yana sergilenirken, tiyatro oyunlarının afiş ve kostümleri, gastronomi ve mutfak sanatları ürünlerine eşlik ediyor.

Fakültenin 25 yıllık üretiminden disiplinlerötesi bir yaklaşımla örnekler sunan sergi, kurumun geçmişi ve bugünüyle yüzleşmesine aracı olurken, bir yandan da izleyiciye dünyayla yüzleşme ve onu alışılmadık açılardan yeniden keşfetme fırsatı sunuyor.