kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başlıyor

27 Mart 2017

Sabancı VakfıKültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle 19. kez düzenlenen, dünyadan ve Türkiye’den önemli tiyatro gruplarını ağırlayan Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde perdelerini açarak 30 Nisan’a kadar devam edecek.

Festivalde bu sene Türkiye’den 12, yurt dışından 9 olmak üzere toplam 21 oyunun sahnelenecek. Festivalin açılışı, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konan “Giydirici” adlı tiyatro oyunuyla 27 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Festivalde yurtdışından katılan oyunlar arasında, Rusya’dan “Romeo ve Juliet” ve “Anna ve Amiral”, İspanya’dan “The GagFather”, Gürcistan’dan “Vişne Bahçesi”, Makedonya’dan “Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor”, Sırbistan’dan “Antigone” ile İtalya’dan “Kütük Evi” isimli çocuk oyunu bulunuyor. Ayrıca festivale İspanya’dan katılacak Cia La Tal, sokak tiyatrosunun başarılı bir örneği olan ‘Guguklu Saat’ ile Doğal Park’ta bir açık hava performansı gerçekleştirecek.

Festivalde Türkiye’den ise İstanbul Devlet Tiyatrosu “Giydirici”, İzmir Devlet Tiyatrosu “Ermişler ya da Günahkarlar”, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu “Üç Kız Kardeş”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Gayrı Resmi Hurrem”, Tiyatro Adam “Ivan Ivanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?”, Tiyatro Kare “Ahududu”, Pürtelaş Tiyatro “Parçacıklar”, Tiyatro Platform “Köpeklerin İsyan Günü”, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu “Kim Var Orada – Muhsin Bey’in Son Hamleti” adlı oyunlar yer alacak.

Adana Tiyatro Festivali, genç sanatçıları desteklemek ve sahnesinde alternatif tiyatro gruplarına yer açmak için bu yıl da programında hem yurt içinden hem de yurt dışından genç tiyatro gruplarına yer veriyor. Almanya’dan Tiyatro 28 “Sınır”, yurt içinden Ya Da Tiyatro “Enayi”, Tiyatro Hane “Yalanın Ardındaki” ve Fabrika Oyuncuları “4 Delikli Düğme” adlı oyunları ile festivalde yer alıyor.

Ayrıca festival boyunca atık malzemelerden kukla ve kostüm yapımı, çocuklarla mask yapımı, yaratıcı çamur çalışması, fiziksel tiyatro ve Karagöz konularında atölye çalışmaları düzenleniyor.