kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

SPOT Projects 10 yaşında

22 Şubat 2021

2011 yılında bağımsız bir girişim olarak kurulan SPOT Projects, 10 yıldır alanında öncü olarak güncel ve nitelikli programları paylaşmaya devam ediyor. SPOT Projects, günümüz tempo ve bilgi yoğunluğu içerisinde kültür-sanat dünyasını yakından takip etmek isteyen sanatseverler için SPOT.TER Üyelik programı ile ayrıcalıklı bir yol haritası çiziyor.

SPOT Projects, SPOT.TER İlkbahar 2021 dönemi için oluşturduğu çevrimiçi etkinlik takvimini 10. yılına özel olarak tüm lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ücretsiz olarak sunuyor. Sanatçı, sanat profesyoneli, akademisyen ve koleksiyoner ile sanatsever arasında diyalog ağının yaratılmasını sağlayan SPOT.TER, 10 yılı geride bırakırken SPOT.TER İlkbahar 2021 döneminde üniversite öğrencilerini ücretsiz olarak etkinliklerine davet ediyor. Bu davet aracılığıyla sanat eğitimini desteklemeyi hedefleyen SPOT Projects, öğrencilerin Türkiye’de güncel sanatı yakından takip etmelerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerini amaçlıyor. 

SPOT.TER Üyelik platformu kurulduğu yıldan bu yana her dönem, sanat profesyonelleri ve akademisyenlerle gerçekleşen seminer ve konuşmalar; sanatçı atölyelerine ve koleksiyonlara yapılan ziyaretler; galeri, kurum, müze gezileri ile direktör, sanatçı ve küratörler rehberliğinde gerçekleşen sergi turlarını içeren güncel bir program oluşturuyor. SPOT.TER Üyelik programı ile bugüne kadar 1000’i aşkın bireysel ve kurumsal üyeye ulaşarak 600’e yakın etkinlik organize edildi.

“Her SPOT.TER bir sanat destekçisidir” misyonunu benimseyen SPOT Projects, sanatı desteklemek amacıyla SPOT Destek Fonu’nu oluşturdu. SPOT.TER üyeliklerinden elde ettiği gelirle bağımsız bir sanat projesinin hayata geçmesine veya yeni sanat işlerinin üretilmesine kaynak yaratıyor. 

SPOT Destek Fonu, 2012 – 2016 yılları arasında “Domates Biber Patlıcan” adı altında iki yılda bir düzenlenen üç farklı etkinlik serisiyle toplam 22 sanatçının yeni iş üretimine destek verdi. 2018 yılından bu yana, sanatçılara hem kurumlar hem de doğrudan bağımsız sanat projeleri aracılığıyla destek sağlamaya devam eden SPOT Destek Fonu, aralarında 4. Uluslararası Mardin Bienali, 7. Sinopale Uluslararası Sinop Bienali, AICA Türkiye tarafından yayına hazırlanan “Çağdaş Sanat Nasıl Oluyor Yani? 1980’lerden Günümüze Türkiye’de Görsel Sanatlar: Tanıklıklar ve Paylaşımlar” kitabı ile Güneş Terkol ve Güçlü Öztekin’in 16. İstanbul Bienali kapsamında ürettikleri “WORLBMON” adlı yeni eseri ve 2020 yılında Pera Müzesi’nde gerçekleşen “Minyatür 2.0 – Güncel Sanatta Minyatür” sergisinde CANAN’ın işlerinin de bulunduğu 7 ayrı projeye daha destek verdi.