kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Uluslararası Antalya Film Festivali’nden sinema sektörüne yeni bir platform: Film TMR / Yarının Filmleri

19 Eylül 2016

 

Bu yıl 16 – 23 Ekim 2016 tarihleri arasında 53.‘si düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali, bu yıl hayata geçirdiği platformlara bir yenisini daha ekledi. Türkiye filmlerinin ulusal ve uluslararası iletişim, networking ve pazarlamalarına katkıda bulunmak üzere kurgulanan FİLM TMR (Film Talent Marketing Rounds) başlıyor. Film TMR, Antalya Film Forum’dan sonra yeni bir buluşma için sektörü Antalya’ya davet ediyor. FILM TMR, 16 – 23 Ekim tarihleri arasında festivalin yeni merkezi Cam Piramit’te gerçekleşecek. Bu bölüme, Ocak 2015 sonrasında çekilen tüm Türkiye yapımı filmler, festivalin resmi internet sitesi üzerinden 29 Eylül Salı gününe kadar başvurabilir.

Türkiye filmlerinin hem iletişim hem de ticari olarak daha da güçlenmesi açısından büyük önem taşıyan bu yeni platformun, zaman içerisinde Türkiye filmlerinin hem Türkiye’de hem de dünyada; televizyon, dağıtıcılar, online film alıcıları gibi kanallar aracılığı ile çok daha fazla insana ulaşmasına vesile olması hedefleniyor.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren; “Sinemamızın geleceği adına büyük bir adım olan FILM TMR ile hedefimiz; Türkiye sinemasının tüm bileşenlerini, Türkiye ve dünya sinema sektörü ve medyası ile kendi ülkesinde ev sahibi olmanın avantajlarından faydalanarak buluşturmak” derken bu özel bölümün amacı hakkında bilgiler paylaştı.

Elif Dağdeviren; “Festival seçkisinden bağımsız olarak tüm tamamlanmış filmlere açık olan FILM TMR’nin amacı dağıtımcılar, televizyon alıcıları, online film dağıtımcıları, uluslararası festivaller gibi tüm alıcıların, Türkiye’de Ocak 2015’ten sonra çekilmiş filmleri seyretmelerini ve bir araya gelebilmelerini sağlamak. Kısa ve uzun vadede özellikle ticari anlamda sinemamızda kazanımlarını göreceğimize inandığımız bir bölüm. Türkiye’de üretilen uzun metrajlı filmlerin dünyaya açılabilmesi için gerekli ilişkilerin kurulacağı, film pazarlama, ilişki sağlama ve iletişim platformu. Aynı zamanda da bitmiş filmlerin pazarlanmasına, tanıtılmasına yönelik atölyeler, çalışmalar ve birebir görüşmeler de yer alacak” dedi.