kültür.limited 2023 yılı sonunda 8 yıllık yayın hayatını sonlandırmıştır. Site, bir arşiv işlevi görmesi için açık bırakılmıştır.

Galeri 77’de yeni sergi: “Remember Me”

5 Ağustos 2020

Galeri 77, 16 Temmuz – 29 Ağustos 2020 tarihleri arasında geçtiğimiz sezon gerçekleştirdiği sergilerden yola çıkarak bir nevi yakın geçmişi hatırlatan ve bir sonraki sezonda mekânında ilk sergilerini görmeye başlayacağımız yeni sanatçıların işlerini keşfetmeye odaklanan “Remember Me” isimli karma sergiye  ev sahipliği yapıyor.

Farklı stil ve üsluplardan yedi sanatçının daha önce sergilenmemiş işleriyle oluşturulan seçkide Zeynep Akgün, Berkay Buğdan, Sedat Girgin, Mehmet Resul Kaçar, Mesut Karakış, Kirkor Sahakoğlu ve Sayat Uşaklıgil’in tuval ve metal üzerine işlerinin yanı sıra heykel ve sınırlı edisyon gibi alanlarda son dönem eserleri yer alıyor.

Farklı kavramlar, üsluplar ve üretim teknikleriyle harmanlanan sergi, izleyici için çok sayıda çeşitlilik sunarak bunlar arasında mukayese ve ilişkiler kurma imkânı sağlarken aynı zamanda günlük sıkıntılardan uzaklaşarak ruhlarımızı güvenli bir limanda dinlendirebileceğimiz çok sesli görsel bir şölen de yaratıyor.