Bu yıl 25 – 28 Nisan 2019 tarihleri arasında Tomtom Designhood ve Çağdaş İstanbul işbirliğiyle gerçekleştirilen “Step Istanbul” kapsamında düzenlenen “Step Talks” konuşma programı, güncel sanata dair konu başlıkları ile Özel İtalyan Lisesi’nin bahçesinde gerçekleşecek.
Genç küratör Bala Gürcan tarafından hazırlanan program, ‘Küresel Sanat Dünyasının Güncel Dinamikleri”, “Sanat Üretimi Üzerine Diyaloglar”, “Güncel Sanatı Yorumlamak: Sanat Eleştirisi & Küratöryel Pratikler” ve “Gelecek Şimdi: Dijital Alanlar ve Yeni Medya Sanatı” kategorileri altında düzenlenecek. Program, konuşmalar kapsamında sanatın farklı alanlarında başarılı işlere imza atan kişileri bir araya getirecek.
İtalyan Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilecek konuşma programında, kültür sanat yazarı Hatice Utkan Özden, küratör Ulya Soley, akademisyen Melike Bayık, koleksiyoner Mehmet Ali Bakanay, sanat eleştirmeni Kültigin Kağan Akbulut’un yanı sıra, sanatçılar Ayça Telgeren, HUO RF, yeni medya sanatçı kolektifi Oddviz ve Art On Galeri Direktörü Gökşen Buğra gibi isimler de yer alacak.
Sanata dair yaklaşımları daha fazla araştıran, okuyan ve öğrenen bilinçli bir genç nesil yetiştirme heyecanı ile yola çıkan Step Istanbul’un Özel İtalyan Lisesi I.M.I’nın bahçesinde düzenleyeceği programın açılış oturumu akademisyen, küratör ve sanat yazarı Marcus Graf gerçekleştirecek.
Tomtom Mahallesi’nin keyifli atmosferinde gerçekleştirilecek konuşma programına, izleyicilerin uzun saatler geçirebileceği sanat yürüyüşleri, gastronomi, tasarım aktiviteleri gibi paralel programlar da eşlik edecek.
26-28 Nisan tarihleri arasında devam edecek Step Talks programına ilişkin detaylar ve konu başlıkları şu şekilde:
“Küresel Sanat Dünyasının Güncel Dinamikleri” konuşma serisi kapsamında güncel koşullardaki galeri, fuar ve müzayede ekosistemi konuşulacak ve koleksiyonerliğe yeni başlayan gençlere, koleksiyoncuların kişisel bakış açıları üzerinden tavsiyeler verilecek.
“Sanat Üretimi Üzerine Diyaloglar” serisinde; yeni mezun olan veya galeriler ile ilişki kurmayı hedefleyen sanatçıların ve sanat üreticilerinin yol haritası çizmelerine yardımcı olacak diyaloglara yer verilecek.
“Güncel Sanatı Yorumlamak: Sanat Eleştirisi & Küratöryel Pratikler” serisi; sanat yazarlığının ve küratöryel pratiklerin, güncel sanat yaklaşımlarıyla paralel olarak geldiği noktayı inceleyecek ve yeni nesil temsilcilerine önemli sektörel içgörüler kazandıracak.
“Gelecek Şimdi: Dijital Alanlar ve Yeni Medya Sanatı” serisi; güncel sanat pazarında yeni medyanın ve dijital sanatın artan etkisine, ve buna bağlı olarak gelişen yeni satış tekniklerine ve koleksiyon oluşturma biçimlerine ışık tutacak.