Sabancı Üniversitesi ve digitalSSM yürütücülüğünde başlatılan, “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması” araştırma projesi, yaratıcılık ve teknoloji platformu Digilogue işbirliğinde devam ediyor.
28 Şubat Cuma günü, saat 14.00’te Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlenecek konferansın konuşmacısı, TATE Modern’de Zamana Dayalı Medya Konservasyon Yöneticisi olarak çalışan Louise Lawson olacak.
Louise Lawson, “Canlı Tutma Stratejileri: Performans Sanatının Korunması” başlıklı konuşmasında günümüzde bu konuda yapılan çalışmalara ışık tutacak. Ayrıca, bu sanat eserlerinin doğası gereği sundukları zorluklarla bağlantılı olarak, konservasyonun nasıl yaşayan ve evrilen bir sürece dönüştüğünü de irdeleyecek. Louise Lawson konuşmasında, dokümantasyona odakla bu eserlerin nasıl belgelendiğini ve kayıt altına alındığını incelerken, dijital teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan yeni dokümantasyon tekniklerine de değinecek. Sürükleyici teknolojilere (360 video, Artırılmış Gerçeklik, Sanal Gerçeklik, Karma Gerçeklik) dayalı performans sanatının nasıl korunacağı da konferansta tartışmaya açacak.
Konuşmacı Hakkında:
Louise Lawson, TATE Modern’de Zamana Dayalı Medya Konservasyon Yöneticisi olarak çalışmaktadır. Kurumun zamana dayalı medya konservasyonunun stratejik yönetimi, geliştirmesi ve gerçekleştirilmesine dair her unsurundan sorumludur. Bu çalışma; sergi, sergileme yöntemleri, eser alımı, eser ödünç verme, dijital eser depolarının geliştirilmesi gibi koleksiyon bakımı girişimleri dahil olmak üzere geniş yelpazeden proje ve programları içermektedir. Lawson, bugünlerde TATE Koleksiyonu’nda bulunan, performansa dayalı sanat eserlerinin dokümantasyonu ve konservasyonuna odaklı araştırmalarını sürdürmektedir.
Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması Projesi Hakkında:
Sabancı Üniversitesi ve digitalSSM yürütücülüğünde başlatılan, “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması” araştırma projesi, yaratıcılık ve teknoloji platformu Digilogue işbirliğinde devam etmektedir. Zorlu Holding ve Zorlu PSM çatısı altında, dijital sanat alanında çalışan yeni medya sanatçılarına, yeni teknolojilere ve çalışma metotlarına destek veren Digilogue platformu işbirliğiyle hayata geçirilen proje, verinin ve dijital sanat eserlerinin korunması, arşivlenmesi ve geleceğe taşınması konularına odaklanmaktadır.